Çerkezköy'de koronavirüs denetimi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması dün akşam saat 21.00'da başladı. İçişleri Bakanlığı'nın genelgesi doğrultusunda tüm yur

GÜNDEM 13.02.2021 15:16:00 0
Çerkezköy

Denetime Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İlçe Jandarma Komutanı Serkan Engin, İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Mustafa As, Çerkezköy Belediyesi Zabıta Müdürü Kenan Erez, polis ekipleri ve jandarma ekipleri katıldı. 

 


MASKESİ OLMAYANLARA MASKE VERİLDİ


İlk olarak Öztrak Caddesi’nde denetim yapan ekip, sokağa çıkma kısıtlamasında hizmet veren market, bakkal, manav ve kasap gibi işletmelerde kurallara uyulup uyulmadığını kontrol etti. Vatandaşlar maske, sosyal mesafe ve hijyen konusunda uyarılırken, maskesi olmayan vatandaşlara da maske verildi. 


İZİN BELGESİ OLMAYANLARA CEZA UYGULANDI


Cumhuriyet Meydanı’nda da polis ekipleri tarafından tüm araçlar tek tek durdurularak, araçla dışarı çıkan vatandaşların izin belgelerinin olup olmadığı kontrol edildi. İzin belgesi olmayan vatandaşlara para cezası uygulandı. 

 


DENETİMLER GÜN BOYU SÜRDÜ


Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve beraberindekiler, Çerkezköy’deki denetimlerin ardından Kızılpınar Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde de denetim yaparak koronavirüs tedbirlerine uyulup uyulmadığını kontrol etti. Öte yandan polis ekipleri, jandarma ekipleri ve zabıta ekiplerinden oluşan denetim ekipleri ilçe genelinde gün boyu denetimlerini sürdürdü. 


“AZ DA OLSA VAKA ARTIŞI OLDU”


Denetimlerle ilgili değerlendirme yapan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “İçişleri Bakanlığımızın talimatı gereği bu hafta sonu da sokağa çıkma kısıtlaması var. Onunla ilgili arkadaşlarımla beraber denetimlerde bulunduk. Denetimler yine devam edecek. Denetimlerde vatandaşların genellikle kurallara uyduğunu gördük” dedi. Çerkezköy’deki tabloyla ilgili de değerlendirme yapan Kaymakam Abban, “Çerkezköy’deki vaka sayımız Türkiye geneline paralel. Maalesef çok iyi durumda olduğumuzu söyleyemeyiz. Çerkezköylü vatandaşlarımızdan maske, mesafe ve hijyen kurallarına ve kısıtlamalara harfiyen uymalarını istiyorum. Çerkezköy’de maalesef bundan 15-20 gün öncesine göre az da olsa vaka artışı oldu. Ama Türkiye geneline paraleliz hatta daha iyi durumdayız. Ama vatandaşlarımızın mutlaka maske, mesafe ve hijyen kuralları ile kısıtlamalara uymaları gerekiyor” dedi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU