İlçeler bazında en donanımlı 5 kütüphaneden birisi

Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürlüğü ile Kapaklı Belediyesi arasında imzalanan protokolün ardından Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'ne taşınan Kapaklı İlçe Halk Kütüphanesiâ€??

GÜNDEM 12.02.2021 13:58:00 0
İlçeler bazında en donanımlı 5 kütüphaneden birisi

Yeni yerinde hizmet vermeye başlayan Kapaklı İlçe Halk Kütüphanesi’ni ziyaret eden Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin,  yetişkin, çocuk ve bebek bölümlerini gezdi. Çetin, Kapaklı’nın bir ilki yaşadığını ve kazandırılan kütüphanenin örneklerinin az olduğunu söyledi.

 

“SÜRELİ YAYINLARLA HİZMETTE OLACAK”

 

“İlçemize bir ilki daha kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Başkan Çetin, “Atatürk Kültür Merkezimizin birinci katında çocuk ve bebek kütüphanemizi tamamladık ve ilçemize kazandırdık. Kütüphanemiz Türkiye’de ilçeler bazında en iyi ve en donanımlı ilk 5 kütüphaneden birisi olarak ayrıca bir önem taşımakta. Toplamda 10 bine yakın kitap envanteri ve süreli yayınlarla kütüphanemiz hizmette olacak” ifadelerini kullandı.

 

“KİTAP SEVGİSİ İLE BÜYÜYEN, BÜYÜTÜLEN NESİLLER GELECEĞİMİZDİR”

 

Bebek kütüphanesi bölümünde 0 ile 4 yaş arası çocukların velileri ile beraber zaman geçirirken hem eğlenip hem de beceri kazanacaklarını sözlerine ekleyen Çetin, şu ifadeleri kullandı: “Çocuk kütüphanesi bölümümüz de ise ilk ve ortaokul öğrencilerimizin faydalanacağı bir alan olarak hizmet verecek. Kitap sevgisi ile büyüyen, büyütülen nesiller geleceğimizdir düsturu ile böylesine güzel bir kütüphanenin ilçemize kazandırılmasında emeği olan Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürümüz Sayın Ahmet Hacıoğlu’na teşekkür ediyorum.” Başkan Çetin, daha sonra kütüphanede ders çalışan ve kitap okuyan gençlerle bir araya gelerek sohbet etti. Tekirdağ İl Kültür Turizm Müdürü Ahmet Hacıoğlu da, Kapaklı Belediyesi ile yapılan protokolün ardından ilçeye kazandırılan yetişkin, çocuk ve bebek kütüphanesinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

 

Haber / Erdal AYDIN