Ekonomiye yıllık 4,5 milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor

Devlet Su İşleri tarafından, Kırklareli Kofçaz-2 Göleti ve Sulaması yapım işinde çalışmalar devam ediyor. Yetkililer "Kırklareli Kofçaz-2 Göleti'nin tamamlanması ile gölette depolanacak su il

GÜNDEM 7.02.2021 17:01:00 0
Ekonomiye yıllık 4,5 milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor

DSİ’den yapılan açıklamada, DSİ’nin Kırklareli’ne yapılan yatırımlarla bereketli topraklarını su ile buluşturmaya, vatandaşlara içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiği belirtildi.

 

2 BİN 170 DEKAR TARIM ARAZİSİ SULANACAK

 

Kırklareli ve ilçelerinde son dönemde yapılan su yapılarının artmasının bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesinde de önemli rol oynadığı belirtilen açıklamada “DSİ olarak son yıllarda modern sulama projelerini geliştirerek uygulamaya koyuyoruz. Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları,  üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışa neden oluyor. Bu durum bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması amacına hizmet ediyor bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor. Kırklareli Kofçaz-2 Göleti ve Sulaması yapım işinde çalışmalar devam ediyor. Kırklareli Kofçaz-2 Göleti’nin tamamlanması ile gölette depolanacak su ile 2 bin 170 dekar tarım arazisinin sulanması sağlanacak” denildi.

 

YOL İMALATLARI TAMAMLANDI

 

Gölette gövde kazıları, dipsavak, cebri boru, enjeksiyon, batardo dolgusu, sulama hattı ve yol imalatlarının tamamlandığı belirtilen açıklamada “Gölette, gövde dolgusu ve dolusavak betonarme imalatları devam edilmektedir. Sulama hattındaki sanat yapıları, su alma yapısı ve vana odası imalatları yapılacak. Temelden yüksekliği 31,70 metre ve su depolama kapasitesi 0,86 milyon metreküp olan Kırklareli Kofçaz-2 Göleti ve Sulaması işinin tamamlanması ile 2020 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 4,5 milyon TL katkı sağlanması hedefleniyor” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ