Çetin: Kapaklı bir cazibe merkezi olacak

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan verilere göre 2020 yılı sonu itibariyle Türkiye'de ikamet eden nüfus, 31 Aralık 2020 tarihi itibarıyla bir önceki yıla göre 459 bin 365 kişi artarak 83 milyon 6

GÜNDEM 4.02.2021 16:40:00 0
Çetin: Kapaklı bir cazibe merkezi olacak

Kapaklı’nın 31 Aralık 2020 tarihi itibari ile nüfusunun 124 bin 609 olarak açıklandığını belirten Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Pandemiye rağmen 4 bin 120 artışımız var. Bunun yaklaşık bini yeni doğan bebekler. Pandemi göçü yavaşlattı ama Kapaklı hala Trakya’da en fazla göç alan ilçelerin başında geliyor. Çerkezköy nispeten bizden daha fazla göç almış durumda” dedi.

 

“HAREKETLİ BİR NÜFUS VAR”

 

Başkan Çetin, “Şartlar malum, sıkıntılı dönem geçiriyoruz. Bu göçün beklentileri de yerel anlamda bizi hizmete zorluyor. Nüfus açıklanırken TUİK verilerinde adrese dayalı sistem baz alınıyor. Bizde ilçeye yakın yerlerde ikamet edip bizde günlük hayatını sürdüren bir kesim de var. Bizim tahminimize göre, kullanılan su miktarından da bunu çıkartıyoruz 130 binin üzerinde bir nüfusumuz var, hareketli bir nüfus var” dedi.

 

“KAPAKLI’YI PRESTİJ İLÇELER ARASINA SOKMAK İSTİYORUZ”

 

Kapaklı’nın gelişmesi, kalkınması, büyümesi için devlet yatırımları ve yerel yatırımları yapmaya devam edeceklerini söyleyen Başkan Çetin, “Kapaklı’yı prestij ilçeler arasına sokmak istiyoruz. Kapaklı’nın bir işçi kasabası değil de homojen bir yapıya bürünmesini arzuluyorum. Bu sebeple zaten farklı konulara, farklı projelere yöneliyoruz” dedi. Kapaklı’nın cazibe merkezi olmasını istediklerini söyleyen Çetin, “TOKİ ile yaptığımız görüşmeler neticesinde bir yeni şehir planlaması yapmaya çalışıyoruz. Termal suyla beraber ilçemizde aynı zamanda sağlık sektörüne yönelik bir hareketliliği ortaya koymaya çalışıyoruz. İkizgöller’in ihalesini tamamladık. Yakın bir zamanda sözleşmesini yapacağız. Orada da çok farklı bir konsept oluşturup ilçemizin adını ulusalda da duyurmak istiyoruz” diye konuştu.

 

“KAPAKLI’YA HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

 

Kazak Gölü’nde de bu yıl farklı çalışmalar planladıklarını kaydeden Başkan Çetin, “Kapaklı’nın bir cazibe merkezi olacağına inanıyorum. Her geçen gün büyüyeceğiz, gelişeceğiz. Kapaklı’nın sorunlarını biz de elimizden geldiğince çözmeye devam edeceğiz. Çok yakın bir zamanda Yıldızkent Kavşağı ile alakalı bir haber bekliyorum. Bugün yarın alacağım güzel müjdeyi sizinle paylaşacağım. Millet Bahçesi’ni çok önemsiyoruz. Çünkü şehrin merkezinde ailelerin zaman geçireceği bu tarz sosyal tesislere ihtiyacımız var. Çalışmalara devam edeceğiz. Kapaklı’ya hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU