Çerkezköy'de ekmeğe zam

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun gönderdiği tarife ile Çerkezköy'de 230 gram ekmeğin fiyatı 2 TL oldu. Çerkezköylü fırıncılar, girdi maliyetlerinin arttığını belirterek,

GÜNDEM 4.02.2021 16:16:00 0
Çerkezköy

210 gram ekmeğin 1.5 TL’den satıldığı Çerkezköy’de ekmeğin fiyatı 2 liraya çıkarılırken, gramajı da 230 gram oldu. Fırıncılar, un fiyatlarının artması ve maliyetlerin yükselmesinin ekmeğe yüzde 50 oranında zam gelmesinde etkili olduğunu söyledi.

 

MAYA 110 TL OLDU

 

Çerkezköy Elbirler Unlu Mamülleri çalışanı Beytullah Elbir, “Bu zam daha önceden gelmeliydi. Ben zammın geç geldiğini düşünüyorum. Un fiyatlarına zam geldi. Maya 70 TL’ydi, 110 TL oldu. Biz mayayı 110 TL’den alıyoruz. Her şeye zam geliyor, ekmeğe de zam gelmesi gayet normal” ifadelerini kullandı.

 

 

 “VATANDAŞ HAKLI AMA BİZDE HAKLIYIZ”

 

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun gönderdiği tarife ile ekmeğin 2 TL’ye yükseldiğini kaydeden Elbir, “Ekmek aslında 1,75 olacaktı ama biz fırıncılar toplanarak itiraz ettik. Çünkü biz diğer türlü zarar edecektik. Her şeye çok fazla zam geldi zaten. Vatandaşta kesinlikle haklı, bu pandemi süreci tüm toplumu olumsuz etkiledi. Biz onlar açısından da düşünüyoruz, ama bizim de zam uygulamaktan başka çaremiz yok. Bizim de suçumuz yok” dedi.

 

“VATANDAŞI MAĞDUR ETMEK EN SON İSTEYECEĞİMİZ ŞEY”

 

Tepe Simit Fırını sahibi Mehmet Arıcı da, “Gelen tarife ile Salı gününden itibaren biz de ekmeği 2 TL‘den satmaya başlayacağız. Gönül isterdi zam yapmamak ama başka çaremiz yok. Kesinlikle zam taraftarı değiliz. Eğer daha fazla zam gelirse uygulamamayı düşünüyoruz. Vatandaşı mağdur etmek bizim en son isteyeceğimiz şey ama elden bir şey gelmiyor. Durum ortada sadece ekmeğe zam gelmedi, her şey zamlandı” dedi.

 

 

“230 GRAM EKMEK 2 TL OLDU”

 

Arıcı, zam gelmeden önce 210 gram ekmeği 1,50 TL’ye sattıklarını kaydederek, “Una gelen zam ekmek fiyatlarına da yansıdı. Gelen zamla birlikte 230 gram ekmek 2 TL oldu. Yüzde 50 oranında zam gelmiş oldu. Çok fazla ama biz de bu süreçte zorluklar yaşadık. İşçi maaşları, sigortalar, kira, un fiyatları, maya fiyatları, susam fiyatları, maliyetlerdeki artış derken çok stresli bir süreç geçirdik. Pandemi dönemi tüm toplumumuzu olduğu gibi bizleri de olumsuz etkiledi” şeklinde konuştu.

 

Haber / Buse SERİN