"Kapaklı'nın sorunlarını ortak paydada birleşerek çözmemiz lazım"

Kapaklı Belediye Meclisi'nin Şubat Ayı Olağan Meclis Toplantısına katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, hızla büyüyen Kapaklı'nın yerel yönetimlerin yanı sÄ?

GÜNDEM 3.02.2021 16:59:00 0

Bugün saat 14.00’da Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıda konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da, “Sayın başkanı dinlerken elbette aynı heyecanı biz de her büyükşehir belediye meclisinde yaşıyoruz. Kolay değil tabi. Sayın Başkanımız bir kulvarda koşuyor, biz 11 kulvarda koşuyoruz. Bütün bunları göz önüne aldığımızda 1/11 de olsa her kulvarın kendine göre özel önemi var. Her kulvarın kendine göre özel çalışma tarzları var. Geçen dönem Cumhuriyet Halk Partili belediye başkanımız vardı, bu dönem AK Partili belediye başkanımız var. Şuanda 4 tane AK Partili, 7 tane de Cumhuriyet Halk Partili belediye meclisi olarak çalışıyoruz. Kapaklı’nın büyükşehir belediye meclis üyeleriyle, ister Cumhuriyet Halk Partisi’nden ister AK Parti’den veya diğer partilerden, meclise gelenlerin hepsiyle gayet iyi diyalog içerisindeyiz, gayet iyi çalışma içerisindeyiz. Karşılıklı sevgi, saygı ve anlayış içerisindeyiz. Öncelikle Kapaklılıları böylesine değerli arkadaşlarımızı başta başkanımız olmak üzere büyükşehir belediye meclisine gönderdikleri için kutluyorum” dedi.

 

“EN BÜYÜK HANDİKABI SÜRATLE BÜYÜMESİ”

 

Kapaklı’nın nüfusunun 120 bin olduğunu belirten Albayrak, “Kapaklı yüzde 8-10 büyüyen bir ilçemiz. Kapaklı’nın bana göre en büyük handikabı süratle büyümesi. Kapaklı’nın nüfusunun yüzde 13’ü Kapaklı doğumlu. Geri kalan yüzde 87’si Türkiye mozaiği. Kapaklı’ya gelen bu vatandaşlarımızı önce Kapaklılı ruhu içerisinde birleştirmek zorundayız. Ondan sonra da Tekirdağ ruhu olacak. Doğduğum yerin bende her zaman yeri ayrıdır. Ama benim esas vilayetim doyduğum yerdir. Kapaklı’nın nüfus büyümesine paralel, süratli bir şekilde altyapı hizmetlerini ve ana hizmetlerini alamamış. Lokal hizmetlerle hizmet yürümüş. Ama şimdi Kapaklı’nın çok ciddi altyapı yatırımlarına ihtiyacı var. Caddelerin yeniden yapılmasına ihtiyacı var. Belki bir süre sonra bu caddeler de yetmeyecek. Göstergeler Kapaklı nüfusunun böyle giderse Çerkezköy’ü geçeceği yönünde. Demek ki bizim Kapaklı’nın sorunlarını, ortak paydalarda birleşerek, siyasi bir beklenti olmadan, siyasi bir düşünce felsefesi içerisinde hareket etmeden çözmemiz lazım” dedi.

 

“KAPAKLI’YI CEZALANDIRMAK NE HADDİME”

 

Kapaklı’nın yerel yönetimler kadar merkezi idare yatırımlarına da ihtiyacının olduğunu söyleyen Başkan Albayrak, 2019 seçimlerinde 11 ilçenin 10’unda fark atmasına rağmen, Kapaklı’da fark yediğini anımsatarak “Demek bir sıkıntı var. Bu oyu alamamışsam Kapaklı demek ki benden memnun değil. Ne yapacaksın, hizmetinle bu memnuniyeti sağlayacaksın. Benim böyle bir zorunluluğum varken, ‘Kadir Albayrak az oy aldığı Kapaklı’yı cezalandırıyor’ deniyor. Ben 4 sene sonra yeniden Kapaklı’da seçime gireceğim. Yok öyle bir şey. Kapaklı’yı cezalandırmak ne haddime. Bu göreve bizi kimse zorla getirmedi, biz istedik. O zaman ne yapacağız, ‘vatandaş daima haklıdır, haksız olsa bile haklıdır.’ Felsefe bu” diye konuştu.

 

“SABIR ŞART”

 

2020 yılının yerel yönetimler için başarılı geçmediğini, fakat 2021 yılının hizmette atağa kalkacakları bir yıl olacağını söyleyen Albayrak, altyapıyla ilgili de konuşarak “2500 metre Erbay Caddesi var, 3000 metre de Pınar Bulvarı var. Vatandaş çok sabırsız, haklıdır da. Ama başka türlü de yapma şansımız yok. Kapaklı’da 200 kilometreye yakın bir altyapı planlaması yapıyoruz. 2 kilometreye dayanamayan vatandaşlarımızın 200 kilometreye dayanması için burada bütün siyasi partiler, kendi partililerine, bütün vatandaşlarımıza ortak paydada birleşerek sabırlarını tavsiye etsin. Sabır şart. Pandemi dolayısıyla esnaf çok zor durumda, esnafa da bir şey diyemiyoruz ama bu da altyapı çalışması. Bu çalışmalara başlayacağımız zaman vatandaşlarla bir araya geleceğiz ve o büyük altyapıda sabırlarını isteyeceğiz. Altyapının kışın yağmuru çamuru, yazın da tozu toprağı var” diye konuştu. 2021 bütçesiyle ilgili de konuşan Başkan Albayrak “Sakın ola ki bu bütçede Kapaklı’ya az para verildi, Çerkezköy’e daha fazla para verildi, Saray’a daha fazla verildi gibi düşünmeyin. Onlar rakamsal değerlerdir. Ama onun dışında buraya ayırdığımız ayrı bir para var. O parayla ilçelerde ihtiyaç duyulan çalışmalar yapılacaktır” dedi.  Başkan Çetin 2021 yılının tüm Kapaklı’ya, tüm Tekirdağ’a sağlık ve mutluluk getirmesini temenni etti.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU