Vali Bilgin: 300'e yakın vatandaşımız için otel temini sağladık

Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, sağanak yağış nedeniyle su baskınlarına maruz kalan Babaeski, Lüleburgaz, Alpullu Beldesi ve çevresinde, ilgili tüm kurumlarla birlik

GÜNDEM 3.02.2021 14:11:00 0
Vali Bilgin: 300

Vali Osman Bilgin, Milletvekili Selahattin Minsolmaz ile birlikte su baskınından etkilenen vatandaşları evlerinde, esnafları iş yerlerinde ziyaret ederek, geçmiş olsun dileklerini iletti.

 

“DEVLETİMİZ TÜM BİRİMLERİYLE VATANDAŞIMIZIN YANINDA”

 

Vali Bilgin, incelemeler sonrası yaptığı açıklamada, “Yaşanan su baskınlarında ilk andan itibaren devletimiz tüm birimleriyle vatandaşımızın yanında oldu. Sağanak nedeniyle en fazla sıkıntı Alpullu Beldesinde yaşandı. Dere yatağının taşması sonucu birçok ev ve iş yeri sular altında kaldı” dedi.

 

“BAZI KÖYLERİMİZDE MENFEZLER, KÖPRÜLER YIKILDI”

 

Son 24 saatte metrekareye 65 kilogram yağış düştüğünün altını çizen Vali Bilgin, "Bu rakamsal olarak bakıldığında ilimize bir yılda düşen toplam yağmurun 10'da 1'i demek. Bu çok yüksek bir oran. Hepimizin son dönemde ülkemizde yaşanan kuraklığa bağlı olarak yağmurla ilgili bir özlemimiz vardı. Bunun çift taraflı etkileri olabiliyor. Özellikle bazı köylerimizde menfezler, köprüler yıkıldı. Babaeski ilçemizin merkezinde yine dere yatağında bulunan evlerimizin bodrum katları sular altında kaldı. Lüleburgaz ilçemizde bir köy yoluna ulaşım sağlanan köprünün yıkıldığını gördük. Kofçaz ilçemizde çeşitli köylerin yollarında sıkıntılar oldu. Aynı şekilde Demirköy ilçemizde, yani ilimizin tamamında ciddi manada problemler olduğunu görüyoruz" dedi.

 

“HASAR GÖREN YERLERDE TESPİTLER YAPILDI”

 

Can kaybı yaşanmamasının teselli olduğunu dile getirerek, şu an için taşkına bağlı sadece maddi hasarın olduğunu aktaran Bilgin, “Başta AFAD olmak üzere tüm kurumlar tarafından hasar gören yerlerde tespitler yapıldı. Burada da suların çekilmesiyle birlikte evlerimizde tek tek tespit yapılarak vatandaşların evlerin içerisinde hem evlerinde hem arazilerinde oluşan hasarları ekiplerimiz tespit edecek” ifadelerini kullandı.

 

"VATANDAŞLARIMIZI SAĞDUYULU OLMAYA DAVET EDİYORUM”

 

Taşkında 300'e yakın vatandaşın tahliye edildiğini de sözlerine ekleyen Vali Bilgin şu ifadeleri kullandı: "Vatandaşlarımızı sağduyulu olmaya davet ediyorum. Yerel yönetimler kanalıyla tüm vatandaşlarımıza ulaşacağız. Vatandaşlarımızın yanındayız. Taşkın nedeniyle vatandaşlarımızı tahliye ettik. Tahliye esnasında 300'e yakın vatandaşımız için otel temini sağladık. Kızılay tarafından alanda sıcak yemek ve gıda ihtiyacını karşılamayla ilgili tedbirleri alıyor. Gelecekte bir afet yaşanmaması içinde neler yapılabilir, kontrol edeceğiz. Şu anda suların çekilmesini bekliyoruz. Suların tahliyesi hızlandı. Dün akşam bölgede 19 köy yolu da taşkınlar nedeniyle ulaşıma kapatıldı. Bölgede çalışmalar sürüyor. Allah ülkemizi ve tüm vatandaşlarımızı daha büyük afetlerden korusun”

 

Haber / Menşure KARDEŞ