Vali Yıldırım, Çerkezköy'de ziyaretlerde bulundu

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Çerkezköy'de çeşitli ziyaretlerde bulundu. 1999 yılında Bingöl'ün Yayladere ilçesinde şehit olan Piyade Er Mustafa Baykuş'un ailesini ziyaret eden Vali Yı

GÜNDEM 2.02.2021 17:22:00 0
Vali Yıldırım, Çerkezköy

 

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; Çerkezköy’de Veliköy Organize Sanayi Bölgesi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ni, Kızılpınar Jandarma Karakol Komutanlığı’nı, şehit ailesini, Veliköy OSB’de faaliyet gösteren Saray Aliminyum’u, Deva İlaç Fabrikası’nı ve Henateks Tekstil San.Tic. A.Ş’yi ziyaret etti.

 

LİSE ZİYARETİNDE BULUNDU

 

Vali Yıldırım, ilk olarak Veliköy Organize Sanayi Bölgesi tarafından 2020 yılında yapımı tamamlanan Veliköy OSB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban ve Çerkezköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş tarafından karşılanan Vali Yıldırım,  sonrasında okulu gezerek incelemelerde bulundu ve okul hakkında bilgi aldı. Vali Yıldırım, “Veliköy OSB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, 15 Mayıs 2020 tarihli Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü’nün onayı ile açılmış olup, 15 Eylül 2020 itibariyle öğrenci alımına başlamıştır” ifadelerini kullandı.

 

BAKANLIĞIN 1000 OKUL PROJESİ KAPSAMINDA

 

Vali Yıldırım, “Okulumuzda Makine ve Tasarım Teknolojisi, Kimya Teknolojisi Endüstriyel otomasyon, Metal Teknolojisi, Plastik Teknolojisi Alanları olmak üzere 5 alanda 235 öğrenci ile eğitim-öğretime devam etmektedir. Okulumuzda 24 derslik 5 atölye 1 kütüphane 1 mescit bulunmaktadır. Pandemi nedeniyle dersler uzaktan eğitim yoluyla devam etmektedir. Milli Eğitim Bakanlığımızın 1000 okul projesi kapsamına alınan okulumuz öğrenciler, veliler, ve öğretmenler için düzenlenen eğitimlere bu kapsamda katılmaktadır” dedi. Vali Yıldırım’a Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç, İl Emniyet Müdür V. Aykut Efe eşlik etti.

 


 

KIZILPINAR JANDARMA KOMUTANLIĞI’NI ZİYARET ETTİ

 

Vali Aziz Yıldırım,  hukuk devleti olmanın bir gereği olarak sosyal hakların korunması, emniyet ve asayişin sağlanması, vatandaşların kendisini güvende hissedebilmesi gibi hususlar çerçevesinde kamu düzeninin sağlanması maksadıyla Çerkezköy Kızılpınar Mahallesi’nde 23 Kasım 2020 tarihinde hizmet vermeye başlayan Kızılpınar Jandarma Karakol Komutanlığı’nı da ziyaret ederek incelemelerde bulundu. İncelemelerinde Vali Yıldırım’a Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü V. Aykut Efe eşlik etti.

 

 

ŞEHİT AİLESİYLE YAKINDAN İLGİLENDİ

 

Vali Yıldırım, Çerkezköy ziyaretleri kapsamında 1999 yılında Bingöl’ün Yayladere ilçesinde şehit olan Piyade Er Mustafa Baykuş’un ailesini ziyaret etti. Kuran-ı Kerim okunarak dua edilen ziyarette Vali Yıldırım, şehidin ailesiyle yakından ilgilenerek bir süre sohbet etti. Vali Aziz Yıldırım’a Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç, İl Emniyet Müdür V. Aykut Efe eşlik etti.  

 

SARAY ALİMİNYUM’U ZİYARET ETTİ

 

Vali Aziz Yıldırım, şehit ailesi ziyaretinin ardından Veliköy OSB’de kapı, pencere, cephe ve küpeşte sistemleri, alüminyum kompozit panel, PVC kapı ve pencere sistemleri, panjur ve kepenk sistemleri  ve makine, aydınlatma, asansör, ulaşım gibi bir çok sektörün ihtiyacı olan muhtelif şekil ve büyüklükte sanayi profillerini üreten Saray Aliminyum’u ziyaret etti. Saray Aliminyum Yönetim Kurulu Başkanı Aret Marancıoğlu tarafından karşılanan Vali Yıldırım, sonrasında fabrikayı gezerek Yönetim Kurulu Başkanı Marancıoğlu’ndan bilgi aldı.

 

FABRİKA MÜDÜRÜ KURT’TAN BİLGİ ALDI

 

Ardından Vali Yıldırım, Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi’nde 52.000 metrekare alanda, likit/yarı katı ve solid üretimi, sefalosporin üretimi, penisilin üretimi, hormonlu ürünler üretimi, inhalasyon ürünleri üretimi, steril likit ampul ve flakon ile yumuşak jel kapsül üretimi yapan Deva İlaç Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrika Müdürü Eray Kurt tarafından karşılanan Vali Yıldırım, sonrasında Toplantı Salonu’nda Fabrika Müdürü Kurt’tan bilgi aldı.

 

SÖZDİNLER TARAFINDAN KARŞILANDI

 

Vali Yıldırım,  son olarak 250 kişilik çalışan kadrosu, 20 bin metrekare üretim alanı ve yılda 10 bin tona ulaşan kumaş boyama ve apreleme üretim kapasitesi olan Henateks Tekstil San.Tic. A.Ş’yi ziyaret etti. Henateks Tekstil San.Tic. A.Ş CEO’su Eyüp Sözdinler tarafından karşılanan Vali Yıldırım, sonrasında fabrikayı gezerek Sözdinler’den bilgi aldı. Vali Aziz Yıldırım’a Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç, İl Emniyet Müdürü V. Aykut Efe eşlik etti.

 

Haber / Buse SERİN