Karne dağıtımını TBMM gündemine taşıdı

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Dr. Candan Yüceer, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan'ın karne dağıtımını TBMM gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçukâ€?

GÜNDEM 29.01.2021 15:14:00 0
Karne dağıtımını TBMM gündemine taşıdı

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan, Tekirdağ’da 3 öğrenciye karnelerini evlerinde dağıtmış ve bu görüntülerin yer aldığı videoyu sosyal medyadan paylaşmıştı. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, tartışmalara neden olan karne dağıtımını Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi sunan Yüceer, sorumlulara soruşturma başlatılmasına ilişkin de Milli Eğitim Bakanlığı’na, Tekirdağ Valiliği’ne, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de dilekçe gönderdi.

 

“KİŞİSEL VERİLERE NASIL ULAŞILDI?”

 

MEB’in kararının iktidarın siyasi propagandası için hiçe sayıldığını, öğrencilerin ve ailelerinin sağlığının tehlikeye atıldığını belirten Yüceer, Bakan Selçuk’a sürece ilişkin soruşturma başlatılıp başlatılmadığını sordu. Öğrencilerin karne, not ve adres bilgilerinin kişisel veri olduğunu ve paylaşımının da yasak olduğunu ifade eden Yüceer, Bakan Selçuk’a “AKP Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’a öğrencilerin gizli kalması gereken kişisel bilgilere nasıl ulaşmıştır? Bu bilgiler yetkili olmayan kişilere talep halinde verilmekte midir” sorularını sordu. Yüceer, Mestan Özcan’ın imzalı ve kaşeli resmi belgelere nasıl ulaştığını ve bakanlığın sorumluluğunda olan bir görevi AK Parti’li Özcan’ın hangi yetkiyle gerçekleştirdiğini de sordu.

 

 

SORUŞTURMA BAŞLATILIP BAŞLATILMADIĞINI SORDU

 

 Öğrencilerin verilerinin okul müdürü tarafından paylaşıldığı yönündeki iddialara da soru önergesinde yer veren Yüceer, bu uygulamanın gerekçesini, okul müdürünün neden okulun öğretmenlerinin olduğu bir çevrimiçi mesajlaşma uygulaması aracılığıyla bu görüntüleri paylaştığını da Bakan Selçuk’a sordu. Bakanlığın kararının okul müdürü tarafından hangi gerekçe ile uygulanmadığına ilişkin bilgi isteyen CHP’li Yüceer, öğrencilerin gizli kalması gereken kişisel bilgilerinin dağıtılması konusunda ve okul müdürü hakkında bakanlığın bir soruşturma başlatıp başlatmadığını da sordu.

 

SORUŞTURMA BAŞLATILMASINI TALEP ETTİ

 

Bakan Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinin yanı sıra Milli Eğitim Bakanlığı’na, Tekirdağ Valiliği’ne, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sorumlulara soruşturma başlatılmasına ilişkin de Milli Eğitim Bakanlığı’na, Tekirdağ Valiliği’ne, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ve Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne de dilekçe gönderdi. Dilekçesinde yaşananların bir daha yaşanmaması için sorumlular hakkında soruşturma başlatılmasını talep eden Yüceer, “Kişisel verilerin korunması konusunda gereken özeni göstermeyen, görev ve yetkisini kötüye kullanmak suretiyle öğrenci ve ailelerine ilişkin kişisel verileri ilgisiz ve yetkisiz kimselerle paylaşan Tekirdağ Süleyman Paşa Anadolu İmam Hatip Lisesi yetkilileri hakkında 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında idari soruşturma başlatılarak sonucuna göre gerekli idari yaptırımların uygulanmasını ve benzer olayların bir daha yaşanmaması için gereken tüm tedbirlerin alınmasını arz ederim” ifadelerine yer verdi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU