TIR şoförleri, konaklama tesisleri istiyor

Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden yükledikleri ihraç yüklerini Avrupa ülkelerine götürmek için Edirne'deki Hamzabeyli Sınır Kapısı'na gelen TIR'lar, 10 kilometre uzunluğunda kuyruk oluşturdu. Yemek ve tuv

GÜNDEM 29.01.2021 13:56:00 0
TIR şoförleri, konaklama tesisleri istiyor

Hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 4 dereceye kadar düştüğü Edirne’de, 3 gündür sıra bekleyen TIR sürücüleri, zor günler geçiriyor. Sürücüler, kötü hava şartlarında, 'yaşam alanına' dönüştürdükleri araçlarında beklemek zorunda kalıyor.

 

TEMEL İHTİYAÇLARINI KARŞILAYACAKLARI BİR TESİS YOK

 

TIR şoförleri, güvenlik sorunu yaşadıklarını belirterek, yemek ve tuvalet gibi temel ihtiyaçlarını giderebilecekleri tesislerin olmamasından şikayet ediyor. Sınır kapılarında TIR'larla, Türkiye'den Avrupa ülkelerine tekstil ve yedek parçanın yanı sıra gıdadan çiçeğe, inşaat malzemesinden mobilyaya ve beyaz eşya ürünlerine kadar birçok ihraç ürünü gönderiliyor.

 

ARAÇLARININ İÇİNDEKİ BUZDOLAPLARINA YİYECEK DEPOLUYORLAR

 

Edirne'den Avrupa'ya açılan Kapıkule ile Hamzabeyli Sınır Kapısı yolunda bekleyen TIR'lar yoğunluk yaşanmasına neden oldu. Kapıkule Sınır Kapısı'nda yüzlerce TIR çıkış için parklarda beklerken, Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda sürücüler, park olmaması nedeniyle yol kenarına çektikleri araçlarında bekliyorlar. Zor şartlar altında TIR'larının içinde barınan sürücüler, araçlarında bulunan buzdolabına depoladıkları yiyeceklerle karınlarını doyuruyor, sıcak su ihtiyacını ise yine araçlarında bulunan özel makineler ile sağlıyorlar.

 

“ÇABUK BOZULAN ÜRÜNLERİN MUHAFAZASI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ”

 

Sürücüler, "Ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz. Özellikle çabuk bozulan ürünlerimizin, bekleme sırasında muhafazası bizim için önemli. Başta güvenlik olmak üzere gümrükten geçiş sırasında bekleyebileceğimiz tesislere ihtiyacımız var" dedi.

 

“BURADA BİZİ EN ÇOK ZORLAYAN TUVALET OLMAMASI”

 

Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda 3 gündür kuyrukta sıra beklediğini söyleyen Yusuf Şahin, temel ihtiyaçlarını giderecekleri tesislerin olmadığını söyledi. Yıllardır kuyrukta zor şartlarda beklediklerini söyleyen Şahin, "Kış ayında bu zorluğu genellikle yaşıyoruz. 32 senedir bu işi, yapıyorum. Yaz ayında da ayrı sıkıntı var. Burada bizi en çok zorlayan tuvalet olmaması. Hamzabeyli - Edirne arasında bizler için ayrılmış özel bir park yeri yok. Yeme, içme işini kendimiz aracımızın içinde kurduğumuz özel sistemler ile hallediyoruz. Hava güzel olursa dolabı açıyoruz. Kötü olursa araba içinde yiyoruz. Fakat temizlik başta olmak üzere tuvalet ihtiyacımızı sağlayamıyoruz. En çok bundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ruşa ELMA