Belediyeden sokak hayvanlarına mama desteği

Edirne Belediyesi, kent genelinde devam eden kar yağışında sokak hayvanlarını unutmadı. Belediye ekipleri, çeşitli noktalara sokak hayvanları için mama bıraktı.

GÜNDEM 28.01.2021 13:19:00 0
Belediyeden sokak hayvanlarına mama desteği

Edirne Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmaların devam edeceğini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, bu çalışmalara Edirne’deki derneklerin de destek verdiğini söyledi.

 

“GÜNLÜK BİR PROGRAM DAHİLİNDE BESLEMELERİ YAPIYORUZ”

 

Tanrıkulu, “Sokakta yaşayan canlarımızı pandemi sırasında hayvansever derneklerle birlikte bütün Edirne’yi kapsayacak şekilde geniş bir besleme odakları kurduk. Ve bu odakların neticesinde de günlük bir program dahilinde beslemeleri yapıyoruz. Son aylarda sokakta yaşayan canlarımızın  sayısında artış var. Bunu da iki nedene bağlıyoruz. Pandemi sırasında evde kedi, köpek besleyenler hayvanlarını ne yazık ki terk ettiler, sokaklara bıraktılar. İkincisi de küçük belediyeler, Edirne gibi imkanları olmadıkları için çevre belediyelerden ve köylerimizden de besleme noktalarımıza bu köpeklerin bırakıldığını tespit ettik” ifadelerini kullandı.

 

“PANDEMİ DÖNEMİNDE ÇALIŞMALARIMIZI ARTIRDIK”

 

Edirne Belediyesi Geçici Sokak Hayvanları Barınağı’nda 2 veteriner hekim, 4 veteriner teknisyeni ve 16 çalışanı ile ciddi bir çalışma gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekleyen Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, “Ama bu pandemi sırasında bu çalışmalarımızı arttırarak, devam ettik. Edirne Belediyesi’ndeki sokak hayvanları barınağını Edirne Belediye Başkanımızın talimatıyla en iyi hale getirdik ve ameliyat ortamı yarattık, yoğun bakım alanları yaptık. Kedi evi de yaparak çok ciddi bir şekilde sokaktaki canlarımıza hizmet veriyoruz. Edirne Belediyesi bu zor hava şartlarında güvercin ve kanatlı hayvanlar içinde uygun yerlere yem bırakıyor” şeklinde konuştu.

 

 Haber / Menşure KARDEŞ