Çad Cumhurbaşkanı adayı Djeraki'den Tabakoğlu'na ziyaret

Ülkesi Çad'da bu yıl Nisan ayında gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olan Trakya Üniversitesi mezunu Malloum Yoboide Djeraki, Edirne'ye gelerek Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğluâ?

GÜNDEM 28.01.2021 12:56:00 0
Çad Cumhurbaşkanı adayı Djeraki

Afrika’nın en büyük ülkelerinden biri olan Çad’da Demokratik ve Sosyalist Değişim Partisi'nin (PDSA) kurulmasına liderlik eden ve şu anda partisinin genel başkanı olarak görev yapan Malloum Yoboide Djeraki, ülkesi Çad’da Nisan ayında yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi mezun olduğu Trakya Üniversitesi’ni ziyaret etti.

 

SELİMİYE CAMİİ’Nİ GEZDİLER

 

2000 yılında Edirne Meslek Yüksekokulu Gümrük İşletme Bölümü’nden mezun olan Malloum Yoboide Djeraki, makamında ziyaret ettiği Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ile birlikte Selimiye Camii’ni gezdi. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, mezun öğrencilerini bu tür görevlere aday olarak görmekten mutluluk duyduklarını belirterek, “Trakya Üniversitesinin uluslararası öğrenci odaklı çalışmalarının sonuçlarından biri olan mezunumuz Malloum Yoboide Djeraki, ülke siyasetinde önemli bir rol almak için ülkesindeki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine adaylığını açıkladı. Bugün 5 binden fazla uluslararası öğrencimizle başta Balkanlar olmak üzere dünyanın birçok noktasında Trakya Üniversitesi öğrencisi ve mezunu görmek mümkün. Bu da bizleri onurlandırıyor, gururlandırıyor” dedi.

 

REKTÖR TABAKOĞLU’NU ÇAD’A DAVET ETTİ

 

Malloum Yoboide Djeraki de mezun olduğu üniversiteye Cumhurbaşkanı adayı olarak gelmenin kendisi için çok farklı bir his olduğunu kaydederek, “Türkiye’yi seviyorum ve burada çok güzel anılarım var. Türkiye ile var olan güzel ilişkilerimizi daha da üst seviyeye taşımak istiyorum. Ayrıca Edirne ve Trakya Üniversitesinin de gönlümde yeri her zaman ayrı. 20 yıl önce öğrencilik yaşadığım yerleri görmek beni oldukça duygulandırdı. Ben, güzel misafirperverliği için Rektörümüze teşekkürlerimi sunuyorum. Umuyorum ki buraya bir sonraki ziyaretimi Cumhurbaşkanı olarak yapacağım” İfadelerini kullandı. Malloum Yoboide Djeraki ayrıca Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’nu da Çad’a davet etti.

 

Haber / Menşure KARDEŞ