Karne dağıtımı tartışma yarattı

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan'ın, Tekirdağ'da bazı öğrencilerin karne ve takdirnamelerini hediyeyle beraber evlerinde teslim etmesi tartışma konusu oldu. CHP Milletvekili Candan Yüceer, sosyal med

GÜNDEM 24.01.2021 17:38:00 0
Karne dağıtımı tartışma yarattı

Karne dağıtımı konusunda, AK Parti için bestelenen şarkıyla bir de video hazırlayarak basın kuruluşlarına servis eden AK Parti İl Başkanı Mestan Özcan'ın konuyla ilgili basın bülteninde, şu ifadeler yer aldı:

 

 

"TÜRKİYE'DE İLK KEZ BASILI KARNELERİ TESLİM ETTİ"

 

Ülkemizin her noktasında uzaktan eğitimle eğitimlerini sürdüren öğrencilerimiz karne heyecanı yaşadı. Ara tatile girilen Cuma gününde yaşanan karne heyecanı, karnelerin dijital verilmesi nedeniyle bu yıl biraz da olsa eksikti. AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan da şehrimizde eğitim öğretim hayatlarını sürdüren başarılı kız öğrencilere bir sürpriz gerçekleştirerek, Türkiye’de ilk kez basılı karneleri teslim etti. Azranur Tunalı, Asiye Aydın ve Hasibenur Çilingir ismindeki üç başarılı öğrenciye karneleri, AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan tarafından teslim edildi. Karnelerinin yanında öğrencilere hediyeler de takdim eden Mestan Özcan, bundan sonraki süreçte öğrencilerin eğitim hayatıyla yakından ilgileneceği sözünü vererek, kendilerine başarı dileklerinde bulundu. AK Parti İl Başkanı Özcan, sosyal medya hesaplarında paylaştığı videoyu ve paylaşımı daha sonra kaldırdı.

 

 

CHP'Lİ CANDAN YÜCEER'DEN TEPKİ

 

Özcan'ın videosunu sosyal medya hesaplarından paylaşarak tepki gösteren CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise, şöyle dedi: "Devletin kurumlarındaki partizanlaşmanın, 'parti devleti' haline gelmenin bir örneğini Tekirdağ’da yaşadık. Bir okul müdürü öğrencilerin gizli kalması gereken bilgilerini AKP Tekirdağ İl Başkanı Mestan Özcan’a veriyor. O da öğrencilerin evlerine giderek karnelerini gülümseyerek dağıtıyor. Bu bilgileri verenler, dağıtanlar bunun suç olduğunu bilmiyorlar mı? Elbette biliyorlar. Ama bu pervasızlığı, bu rahatlığı gösterenler rejim değişikliği ile beraber son yıllarda iyice ayyuka çıkan cezasızlık kültürü içinde başlarına hiçbir şey gelmeyeceğini bilerek umursamadan sergiliyorlar. Milli Eğitim Bakanlığı, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Süleymanpaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü gerekeni yapmalı ve derhal sorumluları görevden alıp soruşturma açmalıdırlar. Devlete ve kurumlara değil, partiye sadakat, adaleti ve yurttaşlık bilincini değil, kayırmacılık ve biat kültürünü beraberinde getirir. Hiç şüpheniz olmasın ki bizler; partizanlığın değil, parti devletinin değil, demokrasinin ve Cumhuriyet idealinin savunucuları olarak, gözbebeğimiz çocuklarımızın eğitimi hususunda mücadelemize kararlılıkla devam edeceğiz. Bu olayın peşini bırakmayacağız, çocuklarımız için bu skandalın takipçisi olacağız."

 

 

Haber / Şaban KARDEŞ