Yavru köpekler, HAYTAP kliniğinde kuvöze alındı

Bulgaristan'dan yasadışı yollarla getirilen ve Edirne'de polisin şüphe üzerine durdurduğu otomobilde narkoz verilerek bayıltılmış halde ele geçirilen 'Pomeranian' cinsi 7 yavru köpekten 4'ü hayati tehlikeyi atlata

GÜNDEM 24.01.2021 15:46:00 0
Yavru köpekler, HAYTAP kliniğinde kuvöze alındı

Edirne Polisi, Cuma günü Bulgaristan'dan gelen otomobili şüphe üzerine durdurdu. Otomobilde, yasadışı yollarla yurda sokulmuş 'Pomeranian' cinsi 7 yavru köpek ile Bulgarca yazılı 14 evcil hayvan pasaportu ele geçirdi.

 

YAVRU KÖPEKLER HAYTAP’A TESLİM EDİLDİ

 

Ekipler, yavru köpeklere el koyarken, araç sürücüsü K.S. ve İ.B. gözaltına alındı. 2 şüpheli, haklarında '5607 sayılı kaçakçılıkla mücadele kanununa muhalefet' suçundan işlem yapılarak, serbest bırakıldı. Yavru köpekler ise HAYTAP'a teslim edildi.

 

 

“DURUMLARI KÖTÜ”

 

Yapılan incelemede baygın haldeki köpeklerin, gümrükten geçerken ses çıkarmamaları için narkoz verilerek, uyutulduğu saptandı. 4'ünün durumu kötü olan köpekler, İstanbul'a götürüldü.  HAYTAP kliniğinde kontrolden geçirilen köpeklerden durumları ağır olanlar kuvöze alındı. HAYTAP temsilcisi Zuhal Arslan, “Köpeklere narkoz verilip uyutulmuşlar. Durumları kötü. Henüz bebek olan yavru köpeklerin annelerinin yanında olması gerekiyor. Anne sütü ile beslenmesi gereken bu canlar narkoz verilip, uyutularak ülkeye sokulduğu için durumları kötü. Şu an İstanbul'da klinikte tedavileri devam eden canların anne sütünden erken kesildiği için bağışıklıkları çok düşük. Göz ve burun akıntıları var. Kan alındı diztemper, parvovirüs gibi ölümcül hastalıklardan şüpheleniyoruz. Son olarak kanları alındı ve tedavileri sürüyor. Diğer 3 köpeğin durumu iyi. Onlarda klinikte iki gün kalacak” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA