O dönercilere suç duyurusu

Tarım ve Orman Bakanlığı, Kırklareli'nde hazır döner paketlerken hijyen kurallarına aykırı hareketlerde bulunduğu tespit edilen dönerciler hakkında suç duyurusunda bulundu.

GÜNDEM 22.01.2021 13:46:00 0
O dönercilere suç duyurusu

Kırklareli’nde döner işletmesinde çalışan 2 kişi, çektikleri görüntüyü Tik Tok uygulamasında paylaşınca tepkiler büyüdü. Vatandaşlardan tepki toplayan görüntüler için Tarım ve Orman Bakanlığı harekete geçti.

 

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ

 

Sosyal medyada, döner işletmesinde çalışanlar tarafından paylaşılan video, görenleri şaşkına çevirdi. Çalışanların, müziğe eşlik ederken, maskesiz bir şekilde de paketleme yaptığı görüldü. Tepki çeken video sonrasında bu durum Tarım ve Orman Bakanlığı’na intikal etti. 

 

İŞLEM BAŞLATILDI

 

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan çekilen video ile ilgili yapılan yazılı açıklamada,“Tik Tok üzerinden yapılan paylaşım sonucu, toplumda infiali neden olan Kırklareli’ndeki söz konusu işletme tespit edilmiş, denetimler yapılmış, 5996 sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu kapsamında gerekli cezai işlemler uygulanmış ve Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur” ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Yener AKBABA