Vali Yıldırım: Ar-Ge çalışmaları yapmamız gerekiyor

Tarım Makineleri ve Teknolojileri Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi'nin açılışına katılan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Dünya üzerinde 6 milyar nüfusun yaşadığı söyleniyor. 6 milyar nü

GÜNDEM 21.01.2021 12:55:00 0
Vali Yıldırım: Ar-Ge çalışmaları yapmamız gerekiyor

Açılışa Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Vali Yardımcısı Ahmet Narinoğlu, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Bağcılık Araştırma Entitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı, Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal katıldı.

 

 

“AR-GE ÇALIŞMALARI YAPMAMIZ GEREKİYOR”

 

Açılış, Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı’nın konuşmasıyla başladı. Ardından konuşan Vali Aziz Yıldırım, “Dünya üzerinde 6 milyar nüfusun, yaşadığı söyleniyor. 6 milyar nüfusun dünya toprak olarak büyümediğine göre aynı topraktan beslenmesi gerekiyor. Aynı büyüklükteki topraktan daha fazla ürün alınması gerekiyor. Bunun için teknoloji geliştirmemiz gerekiyor ve bunun için de Ar-Ge çalışmaları yapmamız gerekiyor. Burada yapılan Ar-Ge çalışmaları buradaki ürünlere katkıda bulunacak gelecekte daha büyük teknolojilerin bulunması için bir zemin teşkil edecektir. Bu Ar-Ge Merkezi bu kadarla kalmayacak daha da büyüyecek daha da büyük inovasyon çalışmalarına, daha da büyük Ar-Ge çalışmalarına tarımda daha büyük teknolojilerin bulunabilmesini ve tarımda üretimin artırılabilmesini temin edecek inşallah.  Ben buna vesile olan bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.  Ar-Ge Merkezimize destek veren bütün tarım aletleri imalatçılarına teşekkür ediyorum” dedi. Kurdele kesiminin ardından Vali Yıldırım Ar-Ge ve İnovasyon Merkezi’ni gezdi ve Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı’dan merkezle ilgili bilgi aldı.

 

Haber / Buse SERİN