Albayrak: Vatandaşlarımızın yaralarını el birliğiyle saracağız

24 saatte metrekareye 16.6 kilogram yağışın düştüğü Şarköy'de özellikle Yeniköy ve Kızılcaterzi Mahalleleri'nde etkili olan fırtınada telefon direkleri ve ağaçlar devrilirken, bazı

GÜNDEM 13.01.2021 17:47:00 0
Albayrak: Vatandaşlarımızın yaralarını el birliğiyle saracağız

Son 91 yılın et kurak dönemini yaşayan Trakya’da son günlerde etkili olan sağanak yağış, hayatı olumsuz etkiledi.

 

TEKİRDAĞ’DA EN FAZLA YAĞIŞI HAYRABOLU ALDI

 

Tekirdağ’da salı günü akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış gece de devam ederken, Tekirdağ’da en fazla yağışın düştüğü ilçe Hayrabolu oldu. Hayrabolu’da 24 saatte metrekare 39.6 kilogram yağış düştü. Hayrabolu’nun ardından en çok yağış alan bölge, metrekareye düşen 37.8 kilogram yağış ile Malkara Doğanköy olurken, Çorlu’da metrekareye 32.2 kilogram, Saray’da metrekareye 31.2 kilogram, Ergene Vakıflar Mahallesi’nde de metrekareye 31.2 kilogram yağış düştü.

 

 

KAPAKLI’DA METREKAREYE 27.9 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

 

Pazartesi saat 06.00 ile Salı günü saat 06.00 arasında metrekareye 9.4 kilogram yağışın düştüğü  Çerkezköy’de de Salı sabah saat 06.00 ile dün sabah saat 06.00 arasında metrekareye 29.2 kilogram yağış düştü. Marmaraereğlisi’nde metrekareye 29.1 kilogram, Süleymanpaşa Banarlı Mahallesi’nde metrekareye 28.9 kilogram, Şarköy Ganos Dağı’nda metrekareye 28 kilogram, Kapaklı’da metrekareye 27.9 kilogram, Malkara’da metrekareye 25.4 kilogram, Süleymanpaşa’da metrekareye 24.6 kilogram yağış düştü.

 

 

TELEFON DİREKLERİ VE AĞAÇLAR DEVRİLDİ

 

24 saatte metrekareye 16.6 kilogram yağışın düştüğü Şarköy'de yağan şiddetli yağmur ve ardından etkili olan fırtına hayatı olumsuz etkiledi. İlçenin özellikle Yeniköy ve Kızılcaterzi Mahalleleri’nde etkili olan fırtınada telefon direkleri ve ağaçlar devrilirken, bazı evlerin çatısındaki kiremitler uçtu.

 

 

BAŞKAN ALBAYRAK BÖLGEDE

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak da Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ile birlikte yaşanan şiddetli rüzgar ve fırtına felaketinden etkilenen Şarköy Yeniköy ve Kızılcaterzi Mahalleleri’ni ziyaret ederek vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaşanan hadiseyle ilgili olarak bölgede hasar tespit çalışması yaptı.

 

“EL BİRLİĞİYLE VATANDAŞLARIMIZIN YARALARI SARILACAK”

 

Büyükşehir Belediyesi olarak, her koşulda vatandaşların yanında olduklarını ifade eden Başkan Albayrak, “Yeniköy ve Kızılcaterzi Mahallesi sakinlerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Şiddetli yağış ve fırtınadan dolayı zarar gören vatandaşlarımız için büyük üzüntü duyuyorum. Can kaybının yaşanmamış olması tek tesellimiz. El birliğiyle vatandaşlarımızın yaraları sarılacaktır. TESKİ Genel Müdürlüğü ekiplerimiz, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz ve Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz yaşanabilecek olumsuz durumlara karşı teyakkuzda. Her zaman, her durumda olduğu gibi yine halkımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Allah bir daha böyle felaketler yaşatmasın” dedi.

 

 

MİLLETVEKİLİ KAPLAN VE PARTİLİLER DE BÖLGEYİ ZİYARET ETTİ

 

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ve Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya da, Şarköy İlçe Başkanı Yıldıray Çakar ile birlikte fırtına ve hortumdan zarar gören Şarköy’de vatandaşları ziyaret etti. Vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini kaydeden İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, “Millet ittifakı büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyemiz kısa zamanda vatandaşlarımızın yaralarını sarmak için harekete geçti. Zarar gören evler hızlı bir şekilde eski haline getirilecek. Yola savrulan çatı malzemeleri ve ağaç dalları belediyemiz tarafından kaldırıldı. Şarköylü hemşerilerimize geçmiş olsun” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU