Yağışlar üreticileri sevindirdi

Son 91 yılın en kurak yılını yaşayan Edirne'de, son günlerde etkili olan yağışlar üreticileri sevindirirken, nehirlerdeki su seviyesi de arttı.

GÜNDEM 11.01.2021 18:07:00 0
Yağışlar üreticileri sevindirdi

Son 3 günde metrekareye 40 kilo yağış düştüğünü ve yağmurların üreticiyi sevindirdiğini belirten Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, “Uzun zamandır kuraklıktan bahsediyoruz, bu yağan yağmurlar bizleri sevindiriyor. Son 3 günde metrekareye 40 kilo yağış aldık. Buğdayları ektiğimizden bu güne yaklaşık 230 kilogram yağış aldık. Geçtiğimiz 2020 yılı içinde 430 kilo yağış almıştık toplamda. Şu anda bu yağışlar bizi sevindiriyor. Toprağımızın yeterli seviyede taban suyuna ulaşması gerekiyor. Bu yağan yağmurlarla birlikte yeterli seviye ulaştığını söyleyemeyiz ama bu yağışların böyle seyretmesi bizleri sevindiriyor” dedi.

 

 

NEHİRLERDEKİ DOLULUK ORANI DA ARTIYOR

 

Arabacı, “Yağan yağmurlar çiftçiyi sevindiriyor. Barajlarda doluluk oranı istediğimiz seviyede artmasa da yavaş yağdığı için toprak suyu emiyor. Hava tahmin raporlarına baktığımızda önümüzdeki günlerde kentte kar yağışı bekleniyor. İnşallah bu kar yağışını alırız ve toprak taban su seviyesine ulaşır ve barajlarımız ve nehir seviyelerimiz istenilen seviyede olur” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ