Plan değişikliği meclisi gerdi

Kapaklı Belediye Meclisi, Ocak Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın ikinci oturumunu saat 14.00'da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Atatürk Kültür Merkezi'nde yaptÄ?

GÜNDEM 7.01.2021 18:11:00 0
Plan değişikliği meclisi gerdi

Mazeret bildiren Nalan Çolak, Yalçın Hal, Kazım Doğaç ve Mustafa Önder’in katılmadığı toplantıda konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un 8 Ocak’ta yapacağı Tekirdağ ziyaretinde kendisine Kapaklı’da kentsel dönüşümün başlatılması konusunda hazırladıkları dosyayı teslim edeceklerini belirtti. Ardahan Çıldır Belediyesi ile Kapaklı Belediyesi’nin kardeş belediye olmasına ilişkin komisyon raporunun oy birliği ile kabul edildiği toplantıda meclis üyesi Belediye Başkan Yardımcılarına 2021 yılında ‘belediye başkanına ödenmekte olan aylık brüt ödeneğin 3’te 2’si kadar’ kadar aylık ödenmesi de oy birliği ile kabul edildi.

 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Toplantı, Denetim Komisyonu toplantılarına belediye ve bağlı kuruluşları dışındaki kamu kurum ve kuruluşlarından görevlendirilenler ile kamu kurumu dışındaki diğer uzman kişilere 2021 yılında ödenecek olan günlük ödeme miktarının belirlenmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi ile devam ederken, komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. Zabıta Memurlarına 2021 yılında verilecek olan fazla çalışma ücretinin üst sınır olarak kabul edildiği toplantıda Meclis Başkan ve üyelerine, Meclis ve Komisyon toplantılarına katıldıkları her gün için 2021 yılında ödenecek huzur hakları da ‘belediye başkanına ödenmekte olan brüt günlük tutarın 3’te 1’i’ olarak oy birliğiyle kabul edildi. Tam zamanlı sözleşmeli personellere 2021 yılında ödenecek olan aylık ücretin komisyon raporu doğrultusunda karara bağlanmasının ardından Kültür İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği, Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği, Temizlik İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması, Sıfır Atık Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği konulu yazı, Sosyal Hizmetler ve Yardım Esasları Yönetmeliği konulu yazı, Aşevleri Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik konulu yazı ve Yazı İşleri Müdürlüğü Görev ve Çalışma Yönetmeliği’nde değişiklik yapılması konulu yazılar da oy birliğiyle kabul edildi.

 

KOMİSYON, ÇALIŞMALARINA DEVAM EDECEK

 

Belediyenin görev ve yetki alanı içerisinde bulunan amatör spor kulüplerine ayni ve nakdi yardım yapılıp yapılması için Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesine ilişkin komisyon raporunun oy birliği ile kabul edildiği toplantıda, Millet İttifakı grubunun ‘pandemi tedbirleri dolayısıyla kapalı olan veya paket servis yapamayan işletmelere bir defaya mahsus olmak üzere 3 bin TL ödeme yapılması’ konulu önergeye ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu da görüşüldü. Konuyla ilgili komisyon çalışmalarının devam etmesine karar verilirken, Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Mevzuatla ilgili yapacağımız incelemeler ve çalışmalara göre meclis olarak gereken yardımı yaparız” dedi. 

 

OY ÇOKLUĞU İLE GEÇİRİRİZ AMA

 

Toplantının bir sonraki gündem maddesinde Karaağaç Mahallesi 294 ada ve 295 adalar arasında kalan ‘Park, Yol ve Otopark’ alanının plan değişikliği yapılarak ‘Park, Yol ve Sosyal Tesis’ alanına dönüştürülmesi talebine ilişkin İmar Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyonda CHP grubunun ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilen konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Biz burada sayısal çoğunluğun avantajı ile oy çokluğuyla bunu geçiririz. Ancak Cumhuriyet Halk Partisi grubu bu karara grup olarak ret oyu verirken belli ki Büyükşehirde de buna ret verecekler. Dolayısıyla bu konudaki çabamız, gayretimiz ve yapacağımız tartışmalar da bir sonuç vermeyecek” dedi.

 

 

“HASTALIĞA MERHEM OLACAKSAK TAM TEŞHİSİNİ KOYALIM”

 

Elinde geçmiş dönemde yapılmış benzer uygulamaların olduğunu kaydeden Çetin, “Hatta öyle bir yer var ki, gerekirse bunu açıklayacağım; yolu kapatmışız 2016’da ve yandaki parsellere satmışız. İmzayı atanları da söylerim. Ben siz böyle yaptınız, biz böyle yaptık demek istemiyorum. Karaağaç’ta bir yatırım yapmak istiyoruz ve uygun bir yerimiz de var. Bir şekilde önümüz açılsın, büyükşehirde de destekleyelim ve hızlıca planlamasını yapalım istiyoruz” dedi. Çetin, karşılıklı polemiklerle işin farklı boyutlara getirilmemesini istedi. AK Partili Meclis Üyesi Özgür Cengiz de Karaağaç Mahallesi sakinleri olarak güzel bir düğün salonu olması için çaba sarf ettiklerini belirterek, “Karaağaç’taki vatandaşlarımız bizden güzel bir çalışma bekliyor” dedi. Kapaklı Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürü Sema Hür’ün bilgilendirmesinin ardından CHP’li Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan da teknik konularla ilgili konuştu. Erkan “Burada bir hizmet yapılacaksa hep beraber elimizi taşın altına koyalım ama yukarıdan dönecek bir şey için şimdiden hazırlık yapmalıyız. Biz bu projede kaldırılan otopark alanı için yeni bir otopark çalışması yaptık mı? Bence şöyle yapalım; bunları da tamamlamak için çalışmaların devamına diyelim. Oraya gidecek hizmeti engellemiş olmayalım, bu projeyi otoparkıyla komple hazırlayıp oylayalım. Büyükşehirde komisyona gelir gelmez bu otopark sorun edilecek. Hastalığa merhem olacaksak tam teşhisini koyalım, vakit kaybetmeyelim” dedi.

 

“SİYASETÇİ RİSK ALMALIDIR”

 

Amaçlarının biran önce bu alanı uygun bir hale getirip, projeyi hayata geçirmek olduğunu söyleyen Belediye Başkanım Mustafa Çetin de “Siyasetçi risk almalıdır. Vatandaş bizden talep ediyor, biz onları temsil ediyoruz. Bizler de bu bağlamda yasaları da çiğnemeden bir şekilde çözüm üretmemiz gerekiyor” dedi. Millet Bahçesi ile ilgili 1 yıldır sonuç alamadıklarını, Karaağaç’a yapmak istedikleri stadyum ile ilgili de çalışmalarının sonuçsuz kaldığını belirten Çetin, “Çok net söylüyorum; ipteki cambaza bak deniliyor, başka amaç güdülüyor. Her şey mevzuat değil” dedi. 15 Haziran 2016 tarihinde Fevzipaşa Caddesi’ndeki çıkmaz sokağın bir alanının yola kapatıldığını, buradaki yerler hissedarlara satıldığını ve müteahhitler tarafından buraya bina yapıldığını söyleyen Çetin, “Büyükşehir de bunu onaylamış. Bu yanlıştır, doğrudur demiyorum. Bu yapılabiliyorsa, bizim projemiz de yapılacak. Yolu kapatıp satabiliriz diyorsunuz ama bunu yapamayız mı diyorsunuz? Eğer projede bodrum kata bir otopark yapınca bu sorun çözülecekse onu o zaman yaparız” dedi.  

 

“ÇÖZÜM ODAKLI DEĞİLLER”

 

Hizmet getirmek istediklerini söyleyen Çetin, “Çözüm odaklı yaklaşımın olmadığını iddia ediyorum. Bizler yetersiz olabiliriz, ancak aramızda çok uzman kişiler var. Bunlar Kapaklı’yı sevdiğini söylüyorlar ya, gelirler bir gün ‘bu böyle olursa çözülür’ derler biz de öyle yaparız. Burada toplanmaktaki niyetimiz bu değil mi? Burada yapılan bir eksikliği ileride siyaseten kullanmak için dillendiriyorlar, bu yüzden ret veriyorlar. Beni rahatsız eden bu konudur. 20 ay böyle zaman kaybettik. Gelsinler buyursunlar Kadir Başkan’a söylesinler; hem altına otopark yapsın hem düğün salonu yapsın. Bütçede bizi es geçen büyükşehir bu konuda da bir şekilde oyalayacaktır. Samimi değiller, çözüm odaklı değiller, yardımcı olma niyetleri hiç yok. Sadece çok güzel polemik yaratıyorlar. Biz işi bilmiyoruz, onlar çok iyi biliyorlar bu işi. Zaten bu yüzden 10 yıldır onlar bu şehri planladı ve muazzam bir şehir planlamış. Hazine yerlerini çok güzel üzerimize geçirdi o dönemlerde. Biz samimiyetle, iyi niyetle Kapaklı’ya hizmet edeceğiz takdiri halk verecek” dedi. Amaçlarının siyaset olmadığını söyleyen CHP’li Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan da “Bu konu Büyükşehir Belediyesi’ne gittiğinde sizler de göreceksiniz” dedi. Gündem maddesinin CHP’li meclis üyelerinin çekimser oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından plan değişikliği konulu İmar Komisyonu raporu da meclisten oy çokluğuyla geçti.

 

Haber / Şaban KARDEŞ