Çetin: Hükümetimizin destekleri esnafımıza can simidi oldu

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti ile pandemi döneminde esnafın yaşadığı sıkıntılar ve hükümetin verdiği destekler hakkında görüşen AK Parti Süley

GÜNDEM 7.01.2021 17:32:00 0
Çetin: Hükümetimizin destekleri esnafımıza can simidi oldu

AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti'yi ziyaret etti.

 

ESNAFLARIN SIKINTILARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Pandemi sürecinde esnafların yaşadığı sıkıntılar ve hükümetin esnafa yönelik hibe ve desteklerinin görüşüldüğü ziyarette AK Parti Süleymanpaşa İlçe Başkanı Sezayi Çetin, virüsün dünyada olduğu gibi ülkemizde de ciddi sorunlar doğurduğunu dile getirdi.

 

“KÜRESEL BİR EKONOMİK SIKINTI YAŞANIYOR”

 

Koronavirüsten dolayı en fazla zarar gören kesimin esnaflar olduğunu kaydeden İlçe Başkanı Çetin, "Özellikle küçük esnafımız ciddi sıkıntılar yaşadı. Kahvecilerimiz, kantincilerimiz, kafe işletmecilerimiz kepenk indirdi. Esnafımız gibi onların yanlarında çalışanlar da mağdur oldular. Küresel bir ekonomik sıkıntı yaşadığımız şu günlerde Hükümetimizin pandemi sürecinde sağladığı hibe ve destekler esnafımıza can simidi oldu” ifadelerini kullandı.

 

“HÜKÜMETİMİZ ESNAFIMIZIN YANINDA OLMAYA DEVAM EDECEK”

 

“Ülke olarak birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan zamanlardan geçiyoruz” diyen Çetin, "İnşallah bu zor günleri birlik ve dayanışmayla aşarak toplum olarak yaptığımız maddi, manevi fedakarlıkların neticesini alacağımızı umut ediyorum. Hükümetimiz de inşallah salgının seyrine göre ilave destek paketleriyle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tüccarımızın ve esnafımızın yanında olmaya devam edecektir” şeklinde konuştu.

 

“ESNAF MALİ AÇIDAN YIPRANDI”

 

Tekirdağ Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali Rıza Eti de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan KDV indirimi, stopaj avantajı, esnafa kira ve hibe desteklerinin esnaf tarafından memnuniyetle karşılandığını vurguladı.  Pandemi sürecinde bin 300 küçük esnafa kişi başı 25 bin TL'den toplamda 35 milyon TL hazine destekli kredi kullandırıldığını belirten Ali Rıza Eti, “İl genelindeki yeni ticari taksi, TIR ve servis minibüsü gibi araçların genel çoğunluğu, Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi aracılığıyla alındı. Sağlanan kredilerdeki yıllık faiz oranları yüzde 4,5 olarak uygulandı” dedi. Salgın sürecinde esnafın mali açıdan yıprandığını da sözlerine ekleyen Eti, tüm dünyayı etkisi altına alan salgının bir an önce sona ererek ticari hayatın normale dönmesini temenni etti.

 

Haber / Buse SERİN