Canlı Hayvan Pazarı, yeniden açıldı

Keşan'da koronavirüs salgın tedbirleri kapsamında 25 Kasım tarihinden bu yana kapalı olan canlı hayvan pazarı, vaka sayılarındaki azalış üzerine dün yeniden açıldı.

GÜNDEM 6.01.2021 16:20:00 0
Canlı Hayvan Pazarı, yeniden açıldı

Artan koronavirüs vakaları üzerine Keşan İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararı ile Keşan Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Şubesi'ndeki canlı hayvan pazarı, 25 Kasım 2020 günü kapatıldı. Vaka sayısındaki düşüşle birlikte pazar bugün yeniden açıldı. Pazara gelenlerin ateşleri ölçülüp, HES kodları sorgulandı. Araçlar ise dezanfeksiyon tünelinde geçirildi.

 

“TÜM ÜYELERİMİZİ BİLGİLENDİRDİK”

 

Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz, üretici ve alıcıların maske taktığını, pazarın değişik noktalarına el dezenfektanları yerleştirildiğini ve pazara gelenlere sosyal mesafe kuralına uymaları yönünde sık sık uyarı yapıldığını kaydederek, “Vaka sayılarındaki artış nedeniyle Canlı Hayvan Pazarı 25 Kasım'dan bu yana kapalıydı. Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz ile Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşmeler sonrasında vaka sayılarının azalmasından dolayı pazarımızın açılması kararlaştırıldı. Bugün, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyarak pazarımızı açtık. Dün, bu konuyla ilgili tüm üyelerimizi bilgilendirdik. Bugün büyükbaş hayvan pazarımız var. Cumartesi günleri kurulan küçükbaş hayvan pazarımızı da sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle cuma gününe aldık. Tüm üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

 

“HENÜZ DUYMAYANLAR OLDUĞU İÇİN HAREKETLİLİK AZ”

 

Keşan Ticaret Borsası Canlı Hayvan Satış Şubesi'nde görevli veteriner hekim Fatih Okur da, "Bölgemizde vaka sayılarının azalmasıyla canlı hayvan pazarımız yeniden açıldı. İnşallah yakın zamanda koronavirüsten tamamen kurtuluruz. Üreticilerimize, pazarın dün açılacağını ilettik. Ancak henüz duymayanlar oldu. Bu nedenle pazarda bugün hareketlilik az. Pazar, bölge ticaretine önemli katkı sağlayacaktır. Herkes maske, mesafe ve hijyen kurallarına da elinden geldiğince uyuyor. Gelenleri, ateşini ölçerek ve HES kodunu sorgulayarak içeriye alıyoruz. Araçlarımız da girişte dezenfekte ediliyor" şeklinde konuştu.  

 

Haber / Erdal AYDIN