Kaplan: Muhtarlar PTT şubesi gibi çalışıyor

Bırakılan tebligatlar nedeniyle muhtarların PTT şubesi gibi çalıştığını ve asli görevlerini yerine getiremediğini belirten İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Katip Üyesi Enez Kaplan, konuyu meclis g?

GÜNDEM 4.01.2021 17:52:00 0
Kaplan: Muhtarlar PTT şubesi gibi çalışıyor

TBMM Katip Üyesi ve İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, tebligatlar nedeniyle muhtarların adeta PTT gibi çalıştığını ve asli görevlerini yerine getiremediğini söyledi.

 

“GERÇEK MUHTARLIK İŞLERİNE ZAMAN AYIRAMIYORLAR”

 

Konuyla ilgili TBMM Başkanlığı’na İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Kaplan, 7201 sayılı Tebligat Kanunu’nun 21. Maddesinde yer alan “Kendisine tebligat yapılacak kimse veya yukarıdaki maddeler mucibince tebligat yapılabilecek kimselerden hiçbiri gösterilen adreste bulunmaz veya tebellüğden imtina ederse, tebliğ memuru, tebliğ olunacak evrakı, o yerin muhtar veya ihtiyar heyeti azasından birine veyahut zabıta amir ve memurlarına imza mukabilinde teslim eder” ifadelerini anımsatarak, “Bu madde sadece muhtarlara tebligat yapılmamasını açıkça belirtmektedir. Muhtarlarımıza gün içinde birçok tebligat teslim edilmekte ve muhtarlarımız PTT şubesi gibi çalışmaktadır” dedi. Muhtarların, belediye ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarıyla ilişkilerini yürütmekle de yükümlü olduğunu belirten Milletvekili Kaplan, “Muhtarlarımız asli görevlerini ne kadar yapabilmektedir? Çalışma şartları ve maddi zorlukları göz önünde bulundurulduğunda bütçeleri ve personeli olmayan muhtarlarımız, PTT tebligatları sebebi ile ofislerinden ayrılamayıp gerçek muhtarlık işlerine zaman ayıramamaktadırlar” dedi.

 

“MUHTARLAR YETKİ VE EKONOMİK DESTEK BEKLİYOR”

 

Muhtarların sorumluluklarının yanında yetki ve ekonomik destek de beklediğini kaydeden Kaplan, Bakan Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde “Muhtarlarımıza sorumlulukları ölçüsünde yetki de vermeyi düşünüyor musunuz? Muhtarlığın muhtelif giderlerin karşılanması ve en azından bir personel bulundurması ile ilgili bir çalışma yapacak mısınız? Gerek belediye tarafından gerekse diğer kamu kurum ve kuruluşlarca mahalle ile ilgili alınacak kararlarda muhtarlara da söz hakkı verilmesi ile ilgili bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?” sorularını yöneltti.


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU