Albayrak: Çerkezköy'ün en büyük sorunu içme suyu hatları

11 ilçeye gerçekleştirdiği ziyaretler kapsamında geldiği Çerkezköy'de, Belediye Meclis Toplantısı'na katılan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy'Ã?

GÜNDEM 4.01.2021 17:51:00 0
Albayrak: Çerkezköy

Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan Çerkezköy Belediye Meclis Toplantısı’nda konuşan Albayrak, “Bugün hem belediye başkanlarımızı hem de bağlı kuruluşumuz TESKİ’yi ziyaret edip yeni yıllarını kutlamak amacıyla 11 ilçeyi dolaşıyoruz. Çerkezköy’de de benim program saatimde belediye meclis toplantısının olması da ayrı bir güzellik oldu” dedi.

 

“FARKI KAPATMAYA ÇALIŞACAĞIZ”

 

2021 yılının Tekirdağ’a, ülkemize, tüm insanlığa güzellik, sağlık getirmesini temenni eden Albayrak, “Özellikle 2020 yılında tüm dünyayı alt üst eden, hepimizi etkileyen koronavirüs hastalığından kurtularak normal yaşantımıza dönmek dileğiyle hepinizin 2021 yılını kutluyorum. 2021 sağlık, mutluluk, güzellik getirsin istiyorum” dedi. 2020 yılının yerel yönetimler açısından verimli bir yıl olmadığını söyleyen Albayrak, “Olma şansı da yoktu. Özellikle 15 Mart’ta pandeminin başlamasıyla beraber 2 Haziran’a kadar başta büyükşehir olmak üzere tüm belediye başkanlarımızın pandemiyle ilgili önemli çalışmaları oldu. Bunun sonuçlarını da aldık. Tekirdağ Türkiye genelinde başarılı illerin başında geliyordu. 2 Haziran’dan sonra büyük bir açılım oldu ve çok sıkıntılı günlere döndük. Ama son 3-4 gündür alınan haberler ve gelinen nokta biraz daha sevindirici. Umarım Çin’den gelen aşının da yapılması ile beraber daha etkin bir çalışma içerisine gireceğiz. Ama 2020’nin çok verimli olmadığını her zaman söylüyoruz. 2020’yi 2021’e bindirerek aradaki farkı kapatmaya çalışacağız” diye konuştu.

 

 

“ÇERKEZKÖY İÇİN ÖNEMLİ”

 

Çerkezköy’de 2021 yılında yapılacak çalışmalarla ilgili de konuşan Albayrak “Atatürk Caddesi ve Öztrak Caddesi’ndeki trafik yoğunluğunu bugün bir kez daha gördük. İnşallah bu caddelerde yapılacak çalışmalarla bir yıl gibi bir sürede sizlerin de sabrıyla çözmeye çalışacağız. Diğer yatırımlarımız var. Fevzipaşa Mahallesi’nde yapımı devam eden Çerkezköy Fevzipaşa Mahallesi Yağmur Suyu Şebeke hattı Çerkezköy için önemliydi. Gerek Bağlık Köprüsü gerekse de Tepe Mevkiinde kavşak projesi ve benzer çalışmalarımız var” dedi.

 

“GÜZEL İŞLER BİZİ BEKLİYOR”

 

Çerkezköy’ün en önemli sorununun içme suyu hatları olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak “Tekirdağ’da içme suyu hatlarının yüzde 90’ı asbest olan tek ilçe. Biran evvel içme suyu hatlarını yenilememiz gerekiyor. Bunun İller Bankası’nda projesi de hazır. Çerkezköy için onaylanmış proje İller Bankası’nda bekliyor. Merkez ve yeni yerleşim yerleri ile birlikte yaklaşık 120 milyon liralık bir yatırıma Çerkezköy’de ihtiyaç var. Kalan 3 yıl 3 aylık görev süremizde tüm bunları tamamlamaya çalışacağız. Güzel işler bizi bekliyor. Biz de sonuna kadar sizlerin yardımcının ve destekçiniz olacağız” ifadelerini kullandı.

 

“SUYUN YÜZDE 92’SİNİ YER ALTINDAN ÇIKARTIYORUZ”

 

Başkan Albayrak, AK Parti Grup Sözcüsü Adem İçli’nin sorusuna da cevap verdi. Adem İçli’nin bazı Büyükşehir Belediyelerinin, pandemi sürecinde Ticaret Odaları ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları’ndan kayıt alarak esnaf ve sanatkarlardan su bedeli almama kararı aldığını, Çerkezköy için de böyle bir karar beklediklerini söylemesi üzerine Albayrak “Sudan hiç kimse siyasal rant elde etmesin. Türkiye’de 30 büyükşehir içerisinde kullandığı suyun yüzde 92’sini yer altından alan tek büyükşehir Tekirdağ. Her ay 12 milyon TL para ödüyor bu suyu yer altından çıkarmak için. 7 liraya mal ettiğim suyu 5 lira 10 kuruşa satıyorum. İnşallah barajlar biter yer üstü suyu kullanmaya başladığımız zaman biz de su bedelini indiririz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU