Barajlarda doluluk oranı düştü

Kırklareli Vize'de bulunan ve İstanbul'un su ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı önemli barajlardan Kazandere'nin doluluk oranı yüzde 6.8'e, Pabuçdere'nin ise 4.3'e düştü.

GÜNDEM 3.01.2021 18:36:00 0
Barajlarda doluluk oranı düştü

Trakya'da; Istranca Dağları'ndan İstanbul'a su taşıyan en önemli barajlardan, Kırklareli'nin Vize ilçesine bağlı Aksicim köyü yakınlarındaki Kazandere ile Pabuçdere barajlarında kuraklık nedeniyle doluluk oranları düştü.

 

PABUÇDERE BARAJI, TAMAMEN KURUDU

 

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (İSKİ) resmi internet sitesindeki verilere göre, Kazandere´nin doluluk oranı yüzde 6.8´e, Pabuçdere´nin ise 4.3´e düştü. Pabuçdere Barajı, tamamen kururken, 'Can güvenliği bakımından göle girmek tehlikelidir' yazılı tabela da toprak üzerinde kaldı.

 

“YAĞMURLAR YAĞDI FAKAT HAVZA DOLMADI”

 

Aksicim Mahallesi'nin muhtarı Suat Aydın, barajların ilk kez bu kadar kuruduğunu kaydederek, “Yağmur ve kar yağmaması durumunda su seviyesinin yükselmesinin mümkün olamayacak. Yağmurlar yok, geçen yıldan beri yağmur yok. Yağmur ve kar yağmadığı için de barajlarda su seviyesinin yükselmesi mümkün değil. Tamam, çok kısa süreli yağmurlar yağdı fakat havza dolmadı. Derelerimiz de kurumaya başladı ve bu da sıkıntının büyük olduğunu gösteriyor" ifadelerini kullandı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ