2 bin 574 işçinin beklediği sözleşmenin imzaları atıldı

Trakya bölgesinde Edirne Belediyesi ve Kırklareli Belediyesi'nin 2021 yılı belediye bünyesinde uygulanacak asgari ücreti belirlemelerinin ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşu TESKİâ

GÜNDEM 1.01.2021 18:11:00 0
2 bin 574 işçinin beklediği sözleşmenin imzaları atıldı

Önceki gün Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu'nda düzenlenen imza töreninde 01.07.2020-31.12.2021 tarihlerini kapsayan Toplu İş Sözleşmesi, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Personel A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Özcan ve Disk - Genel İş Sendikası Tekirdağ Şube Başkanı Mesut Alak tarafından imzalandı.

 

KARŞILIKLI MUTABAKAT ÇERÇEVESİNDE İMZALANDI

 

Sözleşmenin karşılıklı mutabakat çerçevesinde imzalanmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman emeğin en yüce değer olduğunu savunduk ve çalışanlarımıza emeklerinin karşılığını verme gayreti içerisinde olduk. Bugün de burada toplu sözleşmeyi imza altına almanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

 

 

 

3 BİN 270 TL OLARAK AÇIKLADI

 

Yaptıkları iyileştirmeler ve destekler neticesinde 1 Ocak 2021 tarihinden itibaren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ'de çalışan emekçiler için asgari ücretin (yol, yemek, sosyal yardımlar ve ikramiyeler hariç) 3 bin 270 TL olduğunu belirten Başkan Albayrak, “1 Temmuz 2021'den itibaren yüzde 8 zam ve ayrıca toplu iş sözleşmesinde çeşitli sosyal haklar sağladığımız sözleşmemiz tüm işçilerimize hayırlı uğurlu olsun. Gönül ister ki çalışanlarımıza her zaman daha fazlasını verelim. İmkanlar ölçüsünde en iyi artışı gerçekleştirdiğimizi düşünüyorum” dedi.

 

“HİZMET İÇİN BU GÖREVE TALİP OLDUK”

 

Tekirdağ’a hizmet etmek için bu göreve talip olduklarını kaydeden Albayrak, “Halkımızın da büyük teveccühü ile bu göreve layık görüldük. Bundan sonra da halkımıza en iyi hizmeti vermek için tüm çalışanlarımızla birlikte gece gündüz çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu. İmza törenine Başkan Albayrak'ın yanı sıra, Genel Sekreter Fatih Ünsal, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Personel A.Ş. Genel Müdürü Hüseyin Özcan, Genel Sekreter Yardımcıları, Daire Başkanları ve sendika temsilcileri katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU