80 saatlik kısıtlama öncesi alışveriş yoğunluğu

Çerkezköylü vatandaşlar yılbaşı dolayıyla uygulanan 80 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması öncesi evlerindeki eksiklikleri gidermek ve yılbaşı alışverişi için çarşı ve pazara akın

GÜNDEM 31.12.2020 16:50:00 0
80 saatlik kısıtlama öncesi alışveriş yoğunluğu

Koronavirüs salgınının bulaş hızını kesmek için yılbaşı öncesi 31 Aralık saat 21.00’da başlayan ve 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00’a kadar sürecek olan sokağa çıkma kısıtlaması öncesi Çerkezköylüler alışveriş için çarşı ve pazarlara akın etti. Çerkezköylülerin genel olarak maske kuralına uyduğu gözlenirken, banka önlerinde ve bazı mağazalarda yaşanan yoğunluk nedeniyle ise zaman zaman sosyal mesafe kuralı ihlal edildi.

 

 

BAZI NOKTALARDA TRAFİK SIKIŞTI

 

80 saatlik kısıtlama öncesi vatandaşlar özellikle çerez, atıştırmalık gibi ürünlere talep gösterirken, hediyelik eşya için Atatürk Caddesi’ndeki bijuteri, çantacı ve giyim dükkanlarına da ilgi yoğun oldu. Öte yandan, bazı noktalarda araç yoğunluğundan dolayı trafik sıkıştı. Bazı vatandaşların ise dükkanlara uğramak için araçlarını yol ortasına park ettiği görülürken, trafik polislerinin çabasıyla trafik normale döndürüldü.

 

 

PARKLARDA YOĞUNLUK

 

4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde alışveriş telaşına düşen bazı vatandaşlar yoğun bir şekilde pazarlara, marketlere ve kuruyemiş dükkanlarına akın ederken, bazı vatandaşlar da güzel havayı da fırsat bilerek parkları doldurdu.

 

 

BALIK TERCİH EDENLERİN SEÇİMİ ‘BARBUN’ VE ‘LEVREK’

 

Alışveriş için Çerkezköy Balık Pazarı’na giden vatandaşlar zaman zaman yoğunluk oluşturdu. Çerkezköy Karadeniz Balıkçılık İşletmecisi Cenk Diş, “Bugün halk pazarının kurulmasından dolayı bir yoğunluk var. Yılbaşı sofrasında balığı tercih eden vatandaşlar genellikle sarıkanat, barbun, hamsi, levrek ve çupra alıyor” dedi. Çerkezköy Merkez Balıkçılık İşletmecisi Rıfat Kesikoğlu da, “15 senedir Çerkezköy’de balıkçılık yapıyorum. Pandemi şartları bu sene balık satışlarını da etkiledi. Geçtiğimiz senelere göre bu sene yılbaşında balık satışları az” dedi Kesikoğlu, yılbaşı sofraları için vatandaşların genellikle büyük balıkları tercih ettiğini de sözlerine ekleyerek, “Yılbaşı sofraları için hamsi az tercih ediliyor. Vatandaşlar genellikle çupra, levrek, somon ve barbun alıyor. Genellikle ise barbun ve levrek tercih ediliyor” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN