Market ve tekel bayileri denetlendi

Malkara'da polis ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekipleri, alkol satışı yapan market ve tekel bayileri denetledi. Yeni yıl nedeniyle kaçak ve sahte alkol ürünlerine yönelik çalışmalarını sık

GÜNDEM 31.12.2020 16:46:00 0
Market ve tekel bayileri denetlendi

Ekipler, marketlerde ve tekel bayilerinde yaptıkları denetlemelerde tüketicilerin satın aldığı ürünlerin fiyatlarını şeffaf bir şekilde bilmesi, diğer ürünlerle mukayese yapabilmesi için satışa sunulan ürünlerin raf üzerindeki ücret tarifeleri kontrolünü gerçekleştirdi. İşyeri sahiplerinin iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatları incelenirken, ürünlerin üretim tarihi ile son kullanma tarihlerinin denetimlerini yapıldı. Yapılan denetlemelerde herhangi bir eksiklikle ve herhangi bir uygunsuz durumla karşılaşılmazken, polis ve İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerinin yapmış olduğu denetimler ilerleyen günlerde de ilçe genelinde devam edeceği belirtildi.

 

 

‘HERHANGİ BİR SIKINTI YOK’

 

İşletmeci Engin Çeltik yapılan denetimlerden bir sıkıntı olmadığını belirterek , “Gelen arkadaşlar denetim yaptılar. Denetimler zaten sık sık devam ediyor. Ürünleri kontrol ediyorlar. Yapılan denetimlerden memnunuz. Her hangi bir sıkıntımız yok” dedi.

 

‘KAÇAK VE SAHTE İÇKİYE KARŞIYIZ’

 

İşletmeci Yusuf Yıldırım da her türlü kaçak ve sahte içkiye karşı olduklarını belirterek, “Denetimlerin devamını diliyoruz. Denetimlerden çok memnunuz. Bizler 3-5 kuruş karla çalışan esnaflarız. Kaçak ve sahte içkiye karşıyız. Bunları yapanlar insanları zehirliyorlar. Daha da çok para kazanıyorlar o yüzden biz kaçak ve sahte içkiye karşıyız. Bizim her şeyimiz yasal. Yasal olarak satıyoruz. Bizim müşterimiz bizi bilir” dedi.

 

‘ALKOLLÜ İÇECEĞİNİZİ TEKELDEN ALIN KÖR OLMAYIN’

 

İşletmeci Galip Kemal Kantarcı ise yapılan denetimlerden memnun olduğunu belirterek “Tekel sahibi olarak kaçak ve sahte içkiye komple karşıyız. Alkollü içeceğinizi tekelden alın kör olmayın. Her şeyiniz bandrollü olsun. Bizin ne kaçak ne de sahte içkiyle alakamız yoktur. Devletimize zeval gelmesin. Yapılan denetimlerden memnunuz” dedi.

 

Haber  / Murat YAYIN