Tepe Cami'nin temeli törenle atıldı

Çerkezköy Cengiz Topel Caddesi'nde yükselecek olan Tepe Camii'nin temeli bugün saat 10.30'da düzenlenen törenle atıldı. 4 bağımsız bloktan oluşacak olan komplekste taziye evi, yatılı Kurâ€

GÜNDEM 30.12.2020 17:30:00 0
Tepe Cami

Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan temel atma töreni, Çerkezköy İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş’ın konuşması ile devam etti. Çatmakaş, “İnşallah Tepe Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği tarafından bugün temelini atıyoruz. İnşaatı devam edecek. Pandemiden dolayı sembolik olarak az katılımlı bir temel atma töreni düzenledik. İnşallah kısa zamanda camimizin açılışını görkemli bir şekilde daha geniş kitlelerle yaparız” dedi.

 

 

"HAYIRLI OLSUN"

 

“Her kim Allah için bir mescit inşa ederse Allah ona cennette bir köşk ihsan eder” hadisini anımsatan İlçe Müftüsü Çatmakaş, “Bu düşünceden hareket eden milletimizin tüm fertleri camilerimize, ibadethanelerimize sahip çıkmakta ve kendi imkanlarıyla yapmaktadır. Onun için de bugün böyle bir caminin temelini atıyoruz. İlçemize, mahallemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

 

“HAYIRDA YARIŞALIM”

 

Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek de temel atma töreninde yaptığı konuşmada caminin hayırlı olmasının temenni ederek “Allah tamamına erdirsin. Allah, temelini attığımız gibi, coşkun bir kalabalıkla açılışını da güzel bir şekilde dua ile yapmayı nasip etsin” dedi. Kazançların en hayırlısının insanın evladına, misafirlerine, ev halkına harcadığı nafaka olduğunu kaydeden İl Müftüsü İpek, “Ondan sonra da en hayırlı kazançlarımızı harcayabileceğimiz yerler işte böyle ebedi kalacak olan, hayrından da biz yaşasak da ölsek de istifade edeceğimiz bu hayır kurumlarıdır, en başta da camiler, Allah’ın mescitleri, Allah’ın evleri gelir. Buraya elimizden geldiği kadar hepimiz yardım edeceğiz. İşte temeli atılıyor. Güzel bir hayır kapısı, parası olan, imkanı olan buyursun. Hayrını yapsın, ahretteki güzel makamına, mekanına da hazırlanmış olsun. Burada olan burada kalıyor. Kime kalacak bilmiyoruz, ne olacak bilmiyoruz. Ama kendi elimizle yaptığımız hayırların biz kendimiz faydasını göreceğiz. Tüm Çerkezköylü kardeşlerimize ve her yerdeki hayır sahiplerine tavsiye ediyorum. İmkanlarımızı mümkün olduğu kadar zorlayarak buraya yardım edelim. Biran önce bitsin. Çünkü bu şehrin camiye, mescide çok ihtiyacı var. 11 ilçemizde camiye çok ihtiyacı olan 124 tane mekan var. Biz bunları tespit ettik. Valiliğimize, Büyükşehir Belediyemize, Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüze yazdık. ‘Bize mekan verin, biz de oralara cami yapalım. Hatta Kur’an kursuna ihtiyaç var, Kur’an kursu yapalım. Böylece bu şehrin dini hayatını güçlendirelim, katkı sağlamış olalım, hayır yapmış olalım, hayırda yarışalım’ diye biz bu çalışmayı değerli müftülerimizle yaptık” dedi.

 

 

İLK HARÇ ATILDI

 

Burada dernek kurup bu faaliyeti başlatan, bu hale gelmesine vesile olan İlçe Müftüsü, dernek yöneticileri ve katkısı olanlar ile temel törenine katılanlara, bu inşaatta çalışacak olanlara, maddi manevi katkıda bulunacak hayır sahiplerine teşekkür eden İpek’in duasını ve kurban kesiminin ardından protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından cami temeline ilk harç atıldı. Temel atma törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Çerkezköy Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Tekirdağ Müftüsü İsmail İpek, İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, Çerkezköy Belediye Eski Başkanı Ali Ertem, siyasi parti temsilcileri, kamu kurumlarının temsilcileri, Tepe Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Galip Güngör ve dernek yönetimi ve vatandaşlar katıldı.

 

4 BAĞIMSIZ BLOKTAN OLUŞACAK

 

4 bağımsız bloktan oluşacak olan komplekste taziye evi, yatılı Kur’an kursu, sosyal tesisi, kreş, gençlik Merkezi ve Müftülük Hizmet Binasının yanı sıra 500 kişilik konferans salonu, 700 kişilik düğün salonu, aşevi ve kütüphane de yer alacak. Hayırseverler, Tepe Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği’nin hesabına 1 metretüp beton veya 50 kilogram  demir karşılığı 250 TL bağışta bulunabilirler.

 

Haber / Buse SERİN