At arabaları triportöre dönüştü

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın sağladığı yüzde 50 hibe desteği ile Keşan Belediyesi tarafından hayata geçirilen 1 milyon 600 bin TL'lik "At Arabaları Triportöre Dönüşüy

GÜNDEM 30.12.2020 17:27:00 0
At arabaları triportöre dönüştü

 

Teslim töreninde konuşan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan için tarihi bir projeyi daha hayata geçirmenin gururu ve onuru içerisinde olduklarını belirterek, “20 aylık görev süremiz boyunca söz verdiğimiz projelerin yüzde 50’sini hayata geçirdik veya başlattık. Bir yandan vaat ettiklerimizi yerine getirirken, bir yandan da söz vermediğimiz ama Keşan’ımızın ihtiyacı olan önemli projeleri de geliştirmeye devam ediyoruz” dedi.

 

TÜRKİYE’YE ÖRNEK PROJE

 

Bu projenin Türkiye’ye örnek bir proje olduğunu kaydeden Helvacıoğlu, “Geçimini, at arabacılığından sağlayan vatandaşlarımızın olumsuz etkilenmeyeceği şekilde projemizi geliştirdik. Uygulama neticesinde; küçük motorlu taşıma araçlarımızı dernek vasfıyla kayıt altına alıyoruz. Yine; şehir içerisinde uygun durak noktaları geliştireceğiz” dedi.

 

“GÜZEL BİR PROJEYİ HAYATA GEÇİRİYORUZ”

 

AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal da, tüm dünyanın pandemi ile mücadele ettiği dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde vatandaşa hizmet etmeye devam ettiklerini ifade ederek “Bugün Keşan’da çok güzel bir projeyi hayata geçiriyoruz. İnşallah daha güzel ve daha yaşanabilir bir Keşan için hep birlikte mücadeleye devam edeceğiz. Bugün at arabaları triportörler ile değiştiriyoruz. Hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Programda son konuşmayı Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal yaptı. Çok önemli bir projenin Keşan’da hayata geçirildiğini belirten Uysal, “Keşan güney Edirne olarak önemli bir merkez olma yönünde hızla ilerlemeye devam ediyor. Bu konuda Sayın Valimizin dinamizmi, liderliği var fakat en önemli belediye başkanımız ve kaymakamımız çok dinamik ve çalışkan. Belediye başkanımız Keşan’ı ayrı bir noktaya taşıyor. Hayata geçirmiş olduğu bütün projelerden dolayı kendisini yürekten tebrik ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından triportörler hak sahiplerine teslim edildi. Keşan Belediyesi Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nde düzenlenen programa; Edirne Vali Yardımcısı Ali Uysal, AK Parti Edirne Milletvekili Dr. Fatma Aksal, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile vatandaşlar katıldı.

 

Haber / Yener AKBABA