3 cinayet zanlısının yargılanmasına başlandı

Edirne Uzunköprü'de evinden 3 gün önce çıktıktan sonra haber alınamayan ve sazlıklar arasında cansız bedeni bulunan 61 yaşındaki Fatma Günay'ın katil zanlıları oğlu Murat Günay ile komşula

GÜNDEM 30.12.2020 17:19:00 0
3 cinayet zanlısının yargılanmasına başlandı

Sanık avukatları, müştekiler ve avukatları, tanıklar ile tutuklu sanık Ercüment Arslan'ın salonda hazır bulunduğu duruşmaya, diğer tutuklu sanıklar Aykut Günay ile Jülide Aygün ise tutuklu bulundukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden telekonferans ile katıldı.

 

İFADELERİ KAN DONDURDU

 

Tutuklu sanıklardan Jülide Aygün’ın ifadeleri kan dondurdu. Olaya sanıklardan Aykut Günay’ın ailesini ölümle tehdit etmesi üzerine karıştığını söyleyen Aygün, “Yolumu kesip annesini ikna ederek, bir şekilde ormana getirmemi istedi. Fatma Günay'ın evine gidip, oğlunun ormanda hasta olduğunu söyledim. Onu ikna ederek ormana getirdik. Ormana geldiğimizde Aykut, birden önümüze çıkarak eline aldığı taşla annesinin kafasına vurarak etkisiz hale getirmeye çalıştı, ardından elindeki döner bıçağıyla boğazını keserek öldürdü. Olay yerinden kaçmak istedim ama Aykut izin vermedi. Ardından döner bıçağıyla parmağımı kesip akan kanı cesedin üzerine damlattı ve 'Kanını cesede akıttım, bu iş sana kaldı' dedi. Aykut, cesedi sürükleyerek kurumuş su kanalına atmamı istedi. Korku ile Aykut'un her istediğini yaptım. Su kanalının başına geldiğimde de dengemi kaybederek cesetle birlikte su kanalına düştüm. Aykut, bana bağırarak, cesedi üzerimden atmamı ve etraftaki çamur ve çalılarla cesedin üzerini örtmemi istedi. Aykut'un talimatlarını yerine getirdim. Daha sonra Aykut, köye farklı yollardan gitmemiz gerektiğini söyledi. O bölgeden ayrıldıktan sonra su kanalından çıkıp, eve gittim” dedi. Sanıklardan Ercüment Arslan da, Aykut Günay ile aynı evde kaldıklarını, birçok kez annesi ile maddi konularda telefonda tartıştıklarını şahit olduğunu anlatarak “Aykut Günay ile annesinin evine gittiğimizde evde yoktu. Bunun üzerine Aykut Günay, bana annesinin çapaya gittiğini söyledi. Aykut ile annesini aramaya gittik, bulamayınca Aykut jandarmaya haber verdi. Jandarmanın yaptığı aramada da annesi bulunamadı. Akşam eve döndüğümüzde, Aykut yan odadan biriyle telefon görüşmesi yaptı. Aykut, 'Ben senin için her şeyi yaptım. Ben senin için her şeyi göze alırım ve aldım. Bundan sonra kimse umurumda değil. Seni seviyorum. Ne olursa olsun fark etmez. Zaten tarlalar miras kalacak bana. Zaten ben kimseden korkmam, bana kimse bir şey yapamaz' şeklinde sözler sarf etti” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ