Yeni içme suyu şebeke hattı devreye alındı

Malkara'nın yeni içme suyu şebeke hattı devreye alındı. Toplam üç kademeden oluşan çalışmalar kapsamında öncelikle 41.000 metre yeni içme suyu şebeke hattı kullanılmaya başlandı ve bin 856

GÜNDEM 28.12.2020 17:32:00 0
Yeni içme suyu şebeke hattı devreye alındı

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Malkara içme suyu projesi kapsamında; Gazibey ve Camiatik Mahallelerinin sınırlarında kalan alt kademenin devreye alınması için 406 abone bağlantısı eski hattan yeniye bağlanarak bu kapsamda 11 bin metre uzunluğunda hat kullanılmaya başlandı. Orta kademenin devreye alınmasını kapsayan ikinci etap proje ile; ilçe merkezi, çarşı, Gazibey, Camiatik ve Hacıevhat Mahallelerinin de çalışmaları tamamlanarak bin 450 abonenin yeni hatta bağlantısı yapılarak 30 bin metre yeni şebeke hattı kullanılmaya başlandı” ifadelerini kullandı.

 

9 SU DEPOSU VE 4 TERFİ MERKEZİ DEVRE DIŞI BIRAKILACAK

 

Albayrak, “Projenin üçüncü etabının Ocak ayında tamamlanmasını planlıyoruz. Proje kapsamında üst kademedeki bin 300 abone aktarması ve 14 bin metre yeni şebeke hattı da devreye alınacaktır. Tüm bu çalışmalar tamamlandıktan sonra toplamda 30 bin metre isale hattı ve 55 bin metre şebeke hattı işletmeye alınmış olacaktır. Ayrıca 6 adet su deposu ve 4 adet terfi merkezi devreye alınacaktır. Yeni sistemin tam kapasite ile çalışması için 1966-1989 yılları döneminde yapılan ve ekonomik ömrünü tamamlamış 9 adet su deposu ve 4 adet terfi merkezi devre dışı bırakılacaktır” dedi.

 

“ÇALIŞMALARIMIZI ÖZVERİYLE SÜRDÜRECEĞİZ”

 

“Tekirdağ il genelindeki yatırımlarımıza devam edeceğiz” diyen Albayrak, “Özellikle tüm dünyayı da etkisi altına alan pandemi süreci ve son yıllarda ciddi anlamda yaşanan kuraklık sorunlarını da dikkate alarak, yaşamın vazgeçilemez kaynağı olan içme ve kullanma suyunu, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde yaşayan her bireye düzenli ve sürekli bir biçimde ulaştırmak için çalışmalarımızı özveriyle sürdüreceğiz” ifadelerini kullandı.

 

“TESKİ EKİPLERİMİZ İLE SAHADA OLACAĞIZ”

 

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da, “Malkara’mızın hak ettiği seviyeye ulaşması için eksikliğini hissettiğimiz ve ihtiyaç duyulan hizmetleri bir bir gerçekleştirmenin gayreti içerisinde çalışmalarımıza devam ediyoruz. İlçemizin en önemli sıkıntılarımızdan biri olan altyapı projesini hayata geçirmek için çok çaba sarf ediyoruz. Hemşehrilerimizin desteği ve metaneti ile zorlu süreci sonuna ulaştırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Malumunuz her bölgede TESKİ ekiplerimiz kazı ve yeni hat döşeme çalışması yaptı. Yapılan çalışmalar ile birlikte daha önce yıpranmış borulardan oluşan ve sık sık meydana gelen arızalardan dolayı su kesintilerine neden olan yıpranmış borular yerine yeni nesil, basınca dayanıklı ve daha sağlıklı borular döşendi. Her zaman olduğu gibi yine halkımızın sabrına ve desteğine ihtiyacımız var. İnşallah bu çalışmalarımızın sonucunda hem sağlıklı şebekelerden istifade edeceğiz, hem de ciddi bir sorundan kurtulmuş olacağız. Su kesintisinin yaşandığı zaman diliminde TESKİ ekiplerimizle sahada olacağız. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

 

Haber / Murat YAYIN