Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi'ni ziyaret ettiler

Kuzey Makedonya Türkçe Eğitim Bayramı kutlamaları kapsamında ülkede bulunan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Türkyılmaz, Kuzey Makedonya İstanb

GÜNDEM 25.12.2020 16:27:00 0
Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi

Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi ile geçmişe dayanan güçlü bir bağlarının olduğunu ve önemli iş birlikleri gerçekleştirdiklerini vurgulayarak, “Kuzey Makedonya’nın eğitim ve akademik hayatına önemli katkılar sunan Kuzey Makedonya’nın en büyük ve köklü üniversitesi olan Üsküp Kiril Metodi Üniversitesini ziyaret etmekten mutluluk duyuyoruz” dedi. 

 

“AKTİF HALE GETİRMEYİ PLANLIYORUZ”

 

Tabakoğlu, “İki üniversite arasındaki iş birlikleri çerçevesinde öğrenci ve akademisyen değişimi, ortak bilimsel toplantı ve projelerin artırılarak devam ettirilmesini temenni ediyoruz. Trakya Üniversitesi olarak yakın zamanda Makedon Dili ve Edebiyatı bölümünü aktif hale getirmeyi planlıyoruz. Bu kapsamda Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi’nin katkıları çok değerli olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

SON 4 YILDA 82 ŞİRKETE ULAŞTI

 

Kuzey Makedonya İstanbul Başkonsolosu Aktan Ago’nun Trakya Üniversitesi ile yaptığı istişareler neticesinde ortaya çıkan Kiril Metodi Üniversitesi Teknoparkı projesi için her türlü desteğe hazır olduklarını da vurgulayan Rektör Prof. Dr. Tabakoğlu “Teknopark ve üniversite sanayi iş birliklerinde uzun yıllar sonucunda elde ettiğimiz birikimi paylaşmaya hazırız. Trakya Teknopark, yakaladığı ivme ile son dört yılda 82 şirkete ulaştı. Çoğunluğu mühendis ile yüksek lisans ve doktorasını tamamlamış olan personelden oluşan 269 çalışanın bulunduğu Trakya Teknopark, önemli buluş ve patentlerle hem ülkemize hem de bölgemize değer katmaya devam ediyor” şeklinde konuştu.

 

“BALKANLARA ÖNEMLİ HİZMETLER SUNMAKTAYIZ”

 

Trakya Üniversitesi sağlık hizmetleri ve eğitimi alanında da bölgenin öncüsü konumunda olduğuna dikkat çeken Rektör Tabakoğlu “Bin 100 yataklı hastanemiz ile bölgeye ve Balkanlara önemli hizmetler sunmaktayız. İki üniversite arasındaki iş birliği neticesinde son teknoloji ile donatılmış hastanemiz ve akredite bölümlerimizde hem akademisyen hem de öğrencilerinizi ağırlamaktan mutluluk duyarız” ifadelerini kullandı.

Üsküp Kiril Metodi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nikola Jankulovski, Trakya Üniversitesini ağırlamaktan büyük bir gurur ve mutluluk duyduklarını ifade etti. Türkiye’deki ilk ve tek Balkan Araştırma Enstitüsünün varlığının yanı sıra bu bölgeye yönelik akademik, sanatsal ve kültürel çalışmaların Trakya Üniversitesinin Balkanlara verdiği önemi gösterdiğini vurgulayan Rektör Prof. Dr. Nikola Jankulovski, Trakya Üniversitesi’nde açılması planlanan Makedon Dili ve Edebiyatı bölümü için hem akademik hem de yazılı materyal açısından her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Haber / Menşure KARDEŞ