Gerenli: Çalışanlarımıza en iyi teklifi sunduk 

Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri hakkında basın açıklaması düzenleyen Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, "Tüm şartları zorlayıp, sürdürülebilir ücret politikamız doğ

GÜNDEM 25.12.2020 15:57:00 0
Gerenli: Çalışanlarımıza en iyi teklifi sunduk 

 

Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli, DİSK Genel İş ile devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri hakkında basın açıklaması düzenleyerek, Personel Hizmetleri A.Ş’de çalışan personele Türkiye şartlarındaki en iyi teklifi sunduklarını söyledi. 

 

“DAHA FAZLA HİZMET ÜRETMEYE MECBURUZ”

 

Gerenli, "Lüleburgaz Belediyesi çatısı altında işçisiyle, memuruyla halkımıza hizmet etme noktasında hep birlikte çalışıyor ve üretiyorsak bunu adil bir şekilde paylaşmak boynumuzun borcudur. Özellikle sosyal ve ekonomik açıdan çok zor günlerden geçtiğimiz bu dönemde Lüleburgaz Belediyesi olarak tek amacımız halkımızın bu süreçten en az etkilenmesini sağlamaktır.  Bunun için tüm çalışanlarımız ile birlikte her zamankinden çok daha fazla çalışmaya ve çok daha fazla hizmet üretmeye mecburuz" ifadelerini kullandı. 

 

“HER ZAMAN ÇALIŞANININ YANINDA OLDU”

 

Başkan Gerenli, Lüleburgaz Belediyesi’nin birçok alanda benzer belediyelerden farklı konumda olduğunu da belirterek, “Türkiye’de bugün birçok belediye borç batağında yüzerken, çalışanlarının maaşlarını ödeyemezken Lüleburgaz Belediyesi her zaman çalışanın yanında oldu. Lüleburgaz Belediyesi işçisinin, emekçisinin hakkını adil, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışı doğrultusunda alın teri kurumadan kendisine teslim etmiştir ve aynı şekilde teslim etmeye devam edecektir" diye konuştu.

 

“EN İYİ TEKLİFİ SUNDUK”

 

Türkiye’de bugün devam eden asgari ücret görüşmelerinde 2 bin 700 – 2 bin 800 rakamlarının telaffuz edildiğini söyleyen Gerenli, "Bugün devam eden asgari ücret görüşmelerinde 2 bin 700- 2 bin 800 TL gibi rakamlar telaffuz edilirken,  Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun asgari ücret için önerdiği 3 bin 100 TL’nin çok üzerinde bir ücret belirledik. Ülkemizde ekonomik şartların giderek ağırlaştığı bu günlerde, Personel Hizmetleri A.Ş. çalışanlarımızla devam eden toplu sözleşme görüşmelerimizde, Lüleburgaz Belediyesi olarak tüm şartları zorlayıp, sürdürülebilir ücret politikamız doğrultusunda en düşük maaşı net 2 bin 600 liradan net 3 bin 498 liraya çıkararak, çalışanlarımıza olabilecek en iyi teklifi sunduk" dedi.

 

“ÜLKE GERÇEKLERİ ORTADA”

 

Başkan Murat Gerenli, önemli olanın sürdürülebilir bir ücret vermek olduğunun altını çizerek, “Ülke gerçekleri ortada. Verilen rakamlar çok ciddi rakamlar. 2 bin 600 TL’den 3 bin 498 TL’ye en düşük verdiğimiz rakam bu. Arkadaşlarımızın net olarak cebine girecek en düşük para 3 bin 498 TL olacak. 12 ay içerisinde sosyal haklarıyla beraber. Beş gün çalışma 2 gün tatili de kabul edebiliriz. Lüleburgaz Belediyesi’nin verdiği temizlik ve güvenlik hizmetlerine 2 gün ara verilemez. Bizim söylediğimiz ‘6 gün, 40 saatte devam edelim ama 5 gün istiyorsanız, hafta tatili 2 haftada bir cumartesi, pazara denk gelmek şartıyla 1 ay önceden de sizin çalışma günleriniz belirlenmek şartıyla 5 gün çalışabilirsiniz’ dedik. Ama onlar bunu da kabul etmedi. Hafta tatili pazar günü olacak dediler. Pazar günleri çöp mü toplamayacağız, güvenlik hizmeti mi vermeyeceğiz Lüleburgaz’a?" dedi.

 

“’BEN GİTTİKTEN SONRA NE OLACAK?’ DEMEK ZORUNDAYIM”

 

Mesai ücretlerinin yasalarla belirlendiğini söyleyen Gerenli, "Ek mesai ücretini yılda 272 saatten fazla veremiyoruz. Bu bir kamu zararıdır. Lüleburgaz halkına kamu zararıdır. Biz Lüleburgaz halkının parasını veriyoruz. Lüleburgaz Belediyesi bugüne kadar sürdürdüğü fiyat politikasıyla hem işçisini hem çalışanını güldürmüştür, hem de ücretini zamanında vermiştir. Bunu 2 yıl için değil, 20 yıl 50 yıl için düşünüyorum. Ben bu koltukta, ‘Ben gittikten sonra ne olacak’ diye düşünmek zorundayım. Lüleburgaz halkının geleceğini, Lüleburgaz halkına verilecek hizmetin sürdürülebilir olmasını sağlamak zorundayım. Yarını düşünerek karar veremeyiz. Bu kentin geleceği bize emanet. Biz şehreminiyiz. Emin bir şekilde geleceğe taşımak zorundayım. Yatırımlarımızı da yapıyoruz" dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA