Yorglass, merkez üssünü Çerkezköy'e taşıyor

Temelleri 1974 yılında atılan, endüstriyel cam işleme ve düz cam ticareti alanlarında sektörün global oyuncusu olan Yorglass, merkez üssünü Çerkezköy'e taşıyor. Düz cam ticareti ve endüstriyel

GÜNDEM 24.12.2020 16:18:00 0
Yorglass, merkez üssünü Çerkezköy

Dünya çapında projelere imza atan, Türkiye düzcam sektörünün küresel oyuncusu olan, üretim kapasitesi ile Avrupa’da ilk, global ölçekte ise beşinci sırada yer alan Yorglass, pandemi döneminde 75 milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçirdiği Çerkezköy’deki yeni fabrikasıyla hem beyaz eşya iş kolunda büyümeyi hem de ihracatını artırmayı hedefliyor.

 

75 MİLYON LİRALIK YATIRIM

 

İlk tesisini Ege Bölgesi’nde kuran; Bolu, Gebze, Eskişehir, Manisa ve İzmir’deki tesisleriyle büyümesine ivme kazandıran Yorglass, pandemi döneminde Çerkezköy’e yaptığı 75 milyon TL’lik yeni yatırımıyla sektöre katma değer kazandırmaya odaklandı.

 

“İHRACATI 5 YIL İÇİNDE 2 KATINA ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ”

 

Pandemiye rağmen 2020’yi sektörün üzerinde bir büyümeyle kapatacaklarını ifade eden Yorglass CEO’su Semavi Yorgancılar, yıl sonunda Çerkezköy’de üretime başlayacakları yeni fabrikaları ile halihazırda 57 ülkeye devam eden ihracatlarını ise 5 yıl içinde 2 katına çıkarmayı hedeflediklerini dile getirdi. Türkiye’nin ilk dekoratif cam fabrikasını kuran Yorglass’ın 45 yıldır her koşulda yatırımlarını artırarak, istikrarlı bir şekilde büyümesini sürdürdüğünü kaydeden Yorgancılar, “Temel argümanımız güçlü bir ekosistem kurarak, hem markamız hem sektörümüz için değer sağlayan bir yapı oluşturabilmek. Bunun için sürekli değişen koşullara ayak uyduruyor, Ar-Ge, Ür-Ge, inovasyon ve teknolojiye yaptığımız yatırımlarla Türk Malı kalitesini 57 ülkede dünyanın önde gelen müşterilerimizle buluşturuyoruz. Güçlü finansal yapımız, yarım asra ulaşan tecrübemiz ve pazarın dinamiklerini yakalayabilen stratejilerimizle pandemi koşullarına rağmen büyüme ivmemizi koruyoruz” dedi.

 

“ÜRETİM KAPASİTEMİZİ YÜZDE 20 ARTIRACAĞIZ”

 

Yorglass olarak 2019 yılında yüzde 17 büyüyerek sektörün üzerinde bir büyüme yakaladıklarını, bu yıl da pandemi koşullarına rağmen büyüme hedeflerine ulaşmayı öngördüklerini dile getiren Yorgancılar, “Çerkezköy’deki yeni fabrikamızla üretim kapasitemizi yüzde 20 artırarak, beyaz eşya alanında dünyanın en büyük markalarının çözüm ortağı olmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“ÜRÜNLERİMİZİN YÜZDE 40’INI İHRAÇ EDİYORUZ”

 

Semavi Yorgancılar, bu dönemde yapılan yatırımların şirketlerin geleceğinde belirleyici bir rol üstleneceğini belirterek, “İnovatif üretim anlayışıyla sektörlerin ihtiyaçlarına göre katma değerli ürünler geliştiriyoruz. Manisa, Bolu, Eskişehir ve İzmir’de kurulu tesislerimizde ürettiğimiz ürünlerimizin yüzde 40’ını ihraç ediyoruz. Yenilikçi ürünlerimiz ile ülkemizin ekonomisine de ciddi ölçüde döviz girdisi sağlıyoruz” dedi.

 

“DÜNYANIN HER YERİNE ULAŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ”

 

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği’nin 2019 yılı ihracatın liderleri sıralamasında, düzcam sektöründe ikincilik ödülü alarak başarılarını bir kez daha tescillediklerini söyleyen Yorgancılar, “Ülkemizde 2019 yılında ihracat artışı yüzde 48.2 ile en fazla düz camlarda yaşandı. Dolayısıyla düz cam sektörü ülke ekonomisi için itici güçlerden birini oluşturuyor. Bu noktada biz de bir üretici olarak ekonomik ve sektörel gelişim adına üzerimize düşeni yaparak yatırımlarımıza devam edecek ve güçlü ihracat kanalımızla dünyanın her yerine ulaşmayı sürdüreceğiz” dedi. Düz cam ticareti ve endüstriyel cam işleme sektörünün dekoratif cam, ticari soğutucu ve beyaz eşya kollarında faaliyet gösteren Yorglass, çatısı altında yer alan Yorglass Ticaret, Yorglass Satina, Yorglass Ticari Soğutucu ve Yorglass Beyaz Eşya markaları ile üretimlerini sürdürüyor.

 

Haber / Şaban KARDEŞ