"Arıcılıktan elde edilen gelir artacak"

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası'nın (KTSO) lider ortaklığını yaptığı "Istranca Arıcılığının İklim Değişikliğine Adaptasyon Kapasitesinin Arttırılması" projesinin im

GÜNDEM 24.12.2020 15:56:00 0

Bal üretiminin Kırklareli’nde arttırılması amacıyla projeyi hayata geçirdiklerini ifade eden KTSO Başkanı Soner Ilık, “Kırklareli’nde arıcılığın sürdürülebilirliğinin sağlanması, arıcılık üzerindeki iklim değişikliğinin olumsuz etkilerinin azaltılması amacıyla bu projeyi yapıyoruz. İlimizde bal üetimi özellikle Demirköy ilçemiz ve çevresinde önemli bir geçim kaynağı durumunda bulunuyor” ifadelerini kullandı.

 

“ÖNEMLİ KATKILARI OLACAĞINA İNANIYORUZ”

 

“Demirköy ilçemiz ve çevresi bizim oda olarak çok önem verdiğimiz bir bölgedir” diyen Soner Ilık, “Bu bölgenin ekonomik olarak kalkınmasının ve refah seviyesinin arttırılması amacıyla çeşitli çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda Demirköy Bal Üreticileri Birliği Başkanımız Emirhan Ünsür’ün büyük ilgi gösterdiği ve üstün gayret sarf ettiği bu proje ile birlikte başta Demirköy ilçemiz ve çevresindeki bölgeler olmak üzere ilimiz genelinde arıcılıktan elde edilen verimin ve gelirin arttırılmasını hedefliyoruz. Kırklareli’nin tüm ilçeleri ile özellikle de Istranca Dağları’nı kapsayan, 150 bin Euro tutarındaki projemizin ilimiz arıcılığının geliştirilerek, üretimden elde edilecek gelirlerin artmasına önemli katkıları olacağına inanıyoruz. Projemiz tüm arıcılarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

 

Haber / Ruşa ELMA