Balkona bağlanan köpek, ölü bulundu ​​​​​​​

Edirne Uzunköprü'de bir sitedeki evin balkonuna bağlanan sokak köpeği, sabah ipe asılı halde ölü bulundu. Kaçmak için atladığı ve bu sırada ipin boynuna dolanması sonucu can verdiği tahmin edilen k

GÜNDEM 21.12.2020 17:17:00 0
Balkona bağlanan köpek, ölü bulundu ​​​​​​​

Uzunköprü Atatürk Mahallesi Kırkavak yolu üzerinde bulunan Uzunköprü Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma TOKİ evlerinde oturan Sebahat ve Salih Erguvan çifti, site önünde besledikleri köpeklerden birini evlerine aldı.

 

BİN 902 TL PARA CEZASI UYGULANDI

 

Köpeği balkonda ipe bağlayan aile, sabah uyandıklarında köpeğin balkonda ipe asılı halde can verdiğini gördü. Olayın ardından bölgeye polis, Uzunköprü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri geldi. Belediye ekipleri köpeği teslim alırken, Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri ise olayla ilgili inceleme başlattı. Yapılan incelemenin ardından aileye, 'Sahipsiz hayvanın ölümüne neden olmak' suçundan bin 902 TL idari para cezası uygulandı.

 

“ÇOK ÜZGÜNÜZ”

 

Köpeği evlerine alan Sebahat Erguvan, "Akşamüstü çocuğum acıdığı için eve almıştık, sahiplenmek için. Sokakta yalnızdı ve sahipsizdi. Sonra balkona bağladık. Sabah kalktığımızda köpeği ölü bulduk. Balkondan aşağı atlamaya çalışmış. Çok üzgünüz" ifadelerini kullandı.

 

Haber/Buse SERİN