Çerkezköy PTT'de çile kuyruğu bitmiyor

Kısa çalışma ödeneği, işsizlik maaşı, emekli maaşı, rapor parası ve kargo gibi işlemler için Uğur Mumcu Caddesi'nde bulunan Merkez PTT'ye gelen vatandaşlar, yetersiz personel nedeniyle uzun kuy

GÜNDEM 21.12.2020 17:09:00 0
Çerkezköy PTT

Çerkezköy Gazi Osman Paşa Mahallesi Uğur Mumcu Caddesi’nde bulunan Merkez PTT önündeki yoğunluk, ilçe sakinlerinin bitmeyen çilesi haline dönüştü. Personel yetersizliği nedeniyle saatlerce kuyrukta bekleyen vatandaşlar, duruma adeta isyan ederken, aylardır gündemde olan sorunu çözmek için yetkililerden bugüne kadar hiçbir adım gelmedi.

 

 

"NEDEN HERKESİ BURADA TOPLUYORLAR?"

 

Çerkezköy'deki PTT şubelerinden bazılarının kapalı olması nedeniyle Merkez PTT önündeki yoğunluk daha da artarken, kuyrukta çocuklarıyla sıra bekleyenler ve yaşlılar büyük zorluklar yaşıyorlar. Şükriye Gökçay isimli ilçe sakini, kargoya çocuk kıyafetleri vermek için kuyrukta beklediklerini belirterek, "Pandemi döneminde ihtiyaç sahibi insanlara yardımcı olmak için hayır kolisi göndereceğiz, ancak burada saatlerce bekletiliyoruz" dedi. Emekli maaşını almak için bir saattir kuyrukta beklediğini belirten Süreyya Yanar ise "Bir sürü yerde PTT var, neden herkesi burada topluyorlar ki? Emekli maaşımı alacağım, bir saattir bekliyorum. Başka yerde virüs var da burada yok mu ki herkesi burada topluyorlar" diyerek tepkisini dile getirdi.

 

 

"PERSONEL SAYISI ARTIRILMALI"

 

Rapor parası almak için 2 saati aşkın süredir kuyrukta olduğunu belirten bir vatandaş da "Normalde bir sürü işim var, tüm işlerim aksadı. İki tane personelle iş yapmaya çalışıyorlar. Personel sayısının artırılması gerekir" şeklinde konuştu. 6 aylık çocuğuyla PTT kuyruğunda bekleyen bir ilçe sakini ise "Yetkililerin sesimizi duymasını bekliyoruz. Bu çileye artık son verilsin. Pandemi sürecinde insanlar burada iç içe saatlerce kuyrukta bekletiliyor" sözleriyle sorunun en kısa zamanda çözülmesini istedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ