"Edirneliler, Atatürk'ün izinden yürümeye devam ediyor"​​​​​​​

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 90. yıl dönümü dolayısıyla Atatürk Anıtı'nda çelenk sunma töreni düzenlendi. Törenden sonra açıklama yapan Edirne Belediye Başk

GÜNDEM 21.12.2020 13:16:00 0

Edirne Valisi Ekrem Canalp, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cihanoğlu, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Edirne'ye gelişinin 90. yıl dönümü kutlamaları koronavirüs salgını tedbirleri kapsamında çelenk sunma töreni ile sınırlı kaldı.

 

“BİZZAT HEPİMİZ YAŞAYARAK, ŞAHİT OLUYORUZ”

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, tören sonrası yaptığı açıklamada, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Edirne’ye gelişinin ama ruhen ve fikren Edirne’den hiç gitmeyişinin 90. yılını büyük bir onur, gurur ve heyecan ile kutladıklarını belirterek, “Edirneliler, Atatürk’ün izinden, inancından, ilkelerinden, gösterdiği yoldan hiç ayrılmadan, onun ardından yürümeye devam ediyor. Onun gösterdiği çağdaş medeniyet seviyesine, ülkemizi ulaştırmak, insanımızı ulaştırmak için koymuş olduğu bütün ilkelere, bütün kurallara yaşamın her anında uyarak, mücadelelerini sürdürüyorlar. Bugün baktığımızda ülkemizin, Atatürk’ün 100 yıl önce koymuş olduğu hedeflerin, söylemlerin hala bugünü nasıl işaret ettiğini, nasıl geçerliliğini koruduğu, 100 yıl öncesinden bugünü nasıl gördüğünü bizzat hepimiz yaşayarak, şahit oluyoruz” dedi.

 

 

“TÜRK MİLLETİ OLARAK HEP GURUR VE HEYECAN DUYDUK”

 

Başkan Gürkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Biz böyle bir lidere, böyle bir dehaya, böyle bir kurtarıcıya, böyle bir yol göstericiye sahip olduğumuz için Türk milleti olarak hep gurur ve heyecan duyduk, duymaya da devam ediyoruz. Var olsun Mustafa Kemal Atatürk’ün fikirleri, devrimciliği; var olsun onun önümüze çizmiş olduğu aydınlık yol. Var olsun Türkiye Cumhuriyeti. Ve biz Atatürkçüler, Atatürk’ün izinden giden Türk milletinin evlatları Cumhuriyetimizi onun işaret ettiği gibi koyduğu hedefe ulaştırmak için, ilelebet payidar kılmak için daima çalışmaya devam edeceğiz. Tekrar Hoş Geldin Atam”

 

Haber / Menşure KARDEŞ