Milli sporcu, dünya 2'ncisi oldu

Türkiye'nin ilk Avrupa ve Dünya Şampiyonu kadın güreşçisi olma unvanına sahip, Trakya Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Ana Bilim Dalı öğrencisi milli sporcu Yasemin Adar, 12 Aralık'ta Sırbistan?

GÜNDEM 21.12.2020 12:02:00 0
Milli sporcu, dünya 2

2019 yılında Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen “Avrupa Güreş Şampiyonası”nda Avusturyalı rakibini 6-1 ile mağlup ederek üst üste 4. kez Avrupa Şampiyonu olan milli sporcu Yasemin Adar, koronavirüs salgını nedeniyle iptal edilen 2020 Dünya Güreş Şampiyonası’nın yerine düzenlenen Dünya Kupası organizasyonunda başarılı müsabakalar sergiledi.

 

GÜMÜŞ MADALYANIN SAHİBİ OLDU

 

Yarı finalde son olimpiyat şampiyonu Kanadalı Erica Wiebe’yi tuşla geçen Adar, Alman rakibi Aline Rotter Focken ile karşılaştığı final müsabakasını ise şanssız bir şekilde kaybederek gümüş madalyanın sahibi oldu. Türkiye’ye adını, 2016 yılında Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda kazandığı altın madalya ile duyuran sporcu, organizasyon tarihinde Türkiye’nin ilk kadın güreş şampiyonu unvanını elde etmiş, 2017 yılına gelindiğinde ise Paris’te gerçekleşen Dünya Güreş Şampiyonası final müsabakasında Belaruslu rakibini yenerek Türkiye’nin kadınlarda dünya şampiyonluğu sevincini yaşayan ilk kadın güreşçisi olmuştu.

 

 

4 KEZ AVRUPA ŞAMPİYONU OLMUŞTU

 

2018 yılında, Budapeşte’de gerçekleşen Dünya Güreş Şampiyonası’na son dünya şampiyonu unvanıyla çıkan milli güreşçi Yasemin Adar, zorlu final müsabakasından gümüş madalya ile ayrılmıştı. Katıldığı organizasyonlarda ülkemizi başarıyla temsil eden milli sporcu Yasemin Adar; 2016, 2017, 2018 ve 2019 yıllarında üst üste 4 kez Avrupa Şampiyonu olmuştu.

 

Haber / Ruşa ELMA