Günay: Üyelerimize nefes aldıracak

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın'ın katılımıyla gerçekleştirilen Bankkart Tedarik Zinciri Finansman Proje

GÜNDEM 20.12.2020 17:41:00 0
Günay: Üyelerimize nefes aldıracak

 

Tekirdağ TSO Konferans Salonunda koronavirüs önlemleri alınarak gerçekleşen protokol törenine Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay,  Tekirdağ TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Ziraat Bankası Tekirdağ Şube Müdürü Tolga Çetinel ve Ziraat Bankası Süleymanpaşa Şube Müdürü Erol Dede katıldı.Tekirdağ TSO olarak üyelerin içinde bulunduğu bu zorlu süreci daha rahat atlatması için ellerini taşın altına koyarak çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Tekirdağ TSO Başkanı Günay, “Pandemi sürecinde üyelerimiz büyük sıkıntılar yaşadı ve yaşamaya da devam ediyor. Bu zorlu süreçte Ziraat Bankası ile yapılan bu protokolle, nakit sıkıntısı çeken üyelerimizin finansman ihtiyacını karşılarken, üretimde ve ticarette de devamlılığı sağlamış oluyoruz. Söz konusu protokol ekonomik olarak sıkıntılı günler geçiren üyelerimize bir nebze olsun nefes aldırılacaktır” dedi.

 

ÜYELERE KOLAYLIKLAR SAĞLANIYOR

 

Bu protokolle birlikte ticaretin önündeki en büyük engel olan finansmana erişimde üyelere kolaylık sağlandığını belirten Günay, “Bu sayede, üreticilerimiz ya da satıcılarımız tahsilat ile uğraşmadan, güven içinde mallarını satabilecek. Ayrıca sattıkları malın bedelini, alacak riski taşımadan Ziraat Bankası garantisiyle peşin veya taksitli alabilecek. Alıcılar da 540 güne kadar vade imkânıyla finansman temin ederek, tedarik ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Ziraat Bankası tarafından, ciro ve kredibiliteye göre belirlenecek limitler dâhilinde üyelerimiz bu sistemden faydalanabilecek” dedi.

 

Haber / Ruşa ELMA