Çerkezköy'de yılbaşı hindileri satışa sunuldu

Yılbaşının vazgeçilmezi olan hindiler kasap tezgahlarında yerini almaya başladı. Yılbaşı sofralarını süsleyen hindinin Çerkezköy'de de önceki gün itibariyle satışı başladı.

GÜNDEM 17.12.2020 18:49:00 0
Çerkezköy

Lezzeti ile bilinen ve yılbaşı sofralarını süsleyen hindinin, yeni yıl öncesi rağbet gördüğünü kaydeden Çerkezköy Taş Kasap çalışanı Eşref Arslantürk, önceki gün itibariyle yılbaşı hindilerini satışa sunduklarını kaydetti.

 

KÖY HİNDİSİ 45 TL

 

Yılbaşı dolayısıyla organik yetiştirdikleri hindileri satışa sunmaya başladıklarını kaydeden Arslantürk, “Köy hindisi kilosu 45 TL'den satışta. Çiftlik hindisini de kilosu 35 TL'den önümüzdeki günlerde satışa sunacağız” dedi. Vatandaşların çoğunlukla köy hindisini tercih etiğini de kaydeden Arslantürk, “Köy hindisi hem organik hem de lezzet farkı var” ifadelerini kullandı.

 

 

“KORONAVİRÜS HİNDİ SATIŞLARINI ETKİLEYEBİLİR”

 

Hindi satışlarından umutlu olduklarını söyleyen Arslantürk, "Bu yıl da hindi satışından umutluyuz. Dün itibariyle köy hindilerimiz tezgahlarımızda yerini aldı. Önümüzdeki günlerde çiftlik hindilerimiz de tezgahlarda yerine alacak. Bugünden itibaren satışların artmasını bekliyoruz. Bu yıl koronavirüs salgını sebebiyle belki satışlar geçen yıla göre az olabilir” dedi. Her ailenin yılbaşında hindi tercih etmediğini de sözlerine ekleyen Arslantürk, “Bazı aileler için yılbaşı sofralarında hindi vazgeçilmez bir besin. Her vatandaş tercih etmese de bazı vatandaşlar sofralarından eksik etmiyor” dedi.

 

Haber / Buse SERİN