İl Başkanı Demir: Şartların iyileştirilmesi lazım

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, katıldığı canlı yayında gündeme dair eleştirilerde bulundu. Demir, "Çiftçiye, üreticiye de aynı zamanda yardım yapılması, şartlarının iyil

GÜNDEM 14.12.2020 16:31:00 0
İl Başkanı Demir: Şartların iyileştirilmesi lazım

 

 

Sosyal medya üzerinden katıldığı bir canlı yayında gündeme dair eleştirilerde bulunan İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, pandemi sürecinin yönetilmesi, asgari ücret, erken seçim beklentileri konularında açıklama yaptı.

 

“EN AZ İKİ HAFTA EVE KAPANMAYI ÖNERİYORUZ”

 

Koronavirüs salgın sürecinde eve kapanmaların yeteri kadar olmadığına dikkat çeken Demir; "Aşı geliyor ancak ondan ziyade, en az iki hafta eve kapanmayı önerdik, öneriyoruz. Eve kapanmış olsa bu sıkıntıları yaşamazdık. Evet eve kapanamıyoruz. Ekonomik sıkıntılar var, bu pandemi öncesinde de vardı. 50 milyon aşıdan söz ediyoruz, kişi başı 2 doz derseniz 25 milyon kişi aşılanacak anlamına geliyor, ilk planda aşılanacak kişilerin yanında diğer geri kalan nüfusa aşı yetmiyor. Bu konuda soru işaretleri var. Aşı sayısı eksik, umarım daha fazla aşı kazandırılır ve herkese yeter” ifadelerini kullandı.

 

“İÇLER ACISI BİR DURUM BU”

 

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Ekrem Demir, asgari ücretin vatandaşın bir nebze geçinebilmesi için 3 bin lira olması gerektiğini belirterek, “Bizim asgari ücret ile ilgili rakamımız 3 bin lira. İktidar ne karar alacak bilmiyoruz, diğer partiler de bize yakın bir rakam söyledi. Vatandaşımızın ancak 3 bin lira eline geçerse evine gelmek götürebileceklerini düşünüyorum. Çiftçiye, üreticiye de aynı zamanda yardım yapılması, şartlarının iyileştirilmesi lazım. Süt üreticileri süt alımı rakamları artmazsa hayvanlarını keseceklerini söylediler ve kesmeye de başladılar aslında. İçler acısı bir durum bu, bunun kabul edilebilir bir tarafı yok” dedi.

 

“2021’DE ERKEN SEÇİM BEKLENTİMİZ VAR”

 

Pandemi sürecinin hükümet tarafından iyi yönetilmediğini ve bu konuda parti olarak çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Demir, sözlerini şöyle sürdürdü: "Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener bu konuda teşkilatlarımıza da talimat verdi. 2021’de erken seçim beklentimiz var. Biz buna göre çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Edirne’deki teşkilatlarımızın hepsine çok teşekkür ediyorum, tüm ilçe başkanlarımız çok güzel performans gösteriyorlar”

 

Haber / Buse SERİN