Et ve Süt Kurumu, Malkara Et Kombina Tesisi'nde kesimlere başladı

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü İstanbul Bölge Müdürlüğü ile yapılan görüşmeler sonucunda her iki kurum arasında imzalanan protokol çerçevesinde; E

GÜNDEM 13.12.2020 17:09:00 0
Et ve Süt Kurumu, Malkara Et Kombina Tesisi

 

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, modern ve hijyenik şartlarda hizmet verilen tesisin bölgede önemli bir yer edindiğini belirtti.

 

“TÜRKİYE’NİN EN VERİMLİ TOPRAKLARINA SAHİBİZ”

 

Büyükşehir Belediyesinin 5 ana vizyonundan birinin tarım ve hayvancılık olduğunu kaydeden Albayrak, “Türkiye'nin en verimli topraklarına sahibiz. Ayrıca bölgemiz hastalıktan ari bölgedir. Tekirdağ'ımızın sahip olduğu bu imkânları en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekiyor. Büyükşehir Belediyesi olarak, hizmete sunduğumuz Malkara Çavuşköy Et Kombina Tesisimizden sadece yetiştiricilerimiz değil, bütün vatandaşlarımız faydalanıyor” dedi.

 

“DAHA HIZLI VE DAHA KALİTELİ HİZMET ALIYORLAR”

 

Malkara Çavuşköy Et Kombina Tesisini hizmete sunarak besiciler için bir katma değer sağladıklarını dile getiren Albayrak, “Besicilerimiz emek ve alın terinin karşılığını alıyorlar. Bu dev yatırım bölgemizdeki et üretimine de büyük katkı sağlıyor. Hayvancılıkla geçimini sağlayan hemşehrilerimiz daha hızlı, daha rahat ve daha kaliteli hizmet alıyorlar” dedi. Yaptıkları görüşmeler sonucunda imzalanan protokol çerçevesinde Aralık Ayı itibariyle Et ve Süt Kurumu’nun da kesimlerini Malkara Çavuşköy Et Kombina Tesisi’nde yapmaya başladığını belirten Başkan Albayrak, önümüzdeki süreçte tesisin kapasitesini artırarak çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

 

Haber / Yener AKBABA