Ahırlarda ilaçlama yapıldı 

Edirne Belediyesi, sinek ve haşere mücadelesi kapsamında hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı Bosnaköy'deki ahırlarda ilaçlama çalışması yaptı. Edirne Belediye Başkan YardımcısÄ?

GÜNDEM 9.12.2020 16:53:00 0
Ahırlarda ilaçlama yapıldı 

 

Edirne Bosnaköy’deki ilaçlama çalışmalarına Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu da katıldı. Tanrıkulu, Edirne Belediyesi’nin sinek ve haşere mücadelesini uzun yıllardır kendi imkanlarıyla yaptığını söyledi. 

 

 “SİVRİSİNEK İLE MÜCADELE 12 AY BOYUNCA SÜRÜYOR” 

 

Sivrisinek ve haşere ile mücadelenin sadece yaz aylarında değil, 12 ay boyunca devam ettiğini söyleyen Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, “Halkımız sadece yaz aylarında sivrisinek mücadelesi verdiğimizi düşünüyor. Ancak biz sivrisinekle mücadeleye kış aylarında başlıyoruz. Kış aylarında bütün metruk evleri, ahırları, kanalizasyonları sivrisineklerin larvalarını bırakmamaları için ilaçlamalar yapıyoruz. Bu mücadeleyi her yıl kış aylarında gerçekleştiriyoruz, bu çalışmayla da yaz aylarındaki sivrisinek artışlarını engelliyoruz. Bir program dahilinde kış aylarında yazlık mücadeleyi yapmazsak; yazın 4-5 katı bir sivrisinekle karşılaşabiliriz” ifadelerini kullandı. 

 

 “HALKIMIZI BİLİNÇLENDİRİYORUZ”

 

Tanrıkulu, “Edirne Belediyesi olarak kendi imkanlarımızla çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bunu yaparken de çevreye duyarlı, çevreye zarar vermeyen bir çalışma yürütüyor, bu konuda da halkımızı bilinçlendiriyoruz. Bugün de Bosnaköy’deki ahırlarımızı ilaçlıyoruz. Halkımız yazın sadece uçkun mücadelesi görüyor. Ama bizim bütün ekiplerimiz sahada; ahırlarda, kanalizasyon sisteminde ve kapalı alanlarda da kışlık mücadelelerine devam ediyor. Halkımızdan istediğimiz, bahçelerinde varillerde sularını uzun süre tutmasınlar. El ilanları ve afişlerle de halkımızı bu konuda bilinçlendiriyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Buse SERİN