Edirne'de 337 adet yön tabelası yenilenecek 

Edirne'nin turizm potansiyelinin öne çıkarılması amacıyla yürütülen çalışma kapsamında mevcut 337 adet yön tabelası yenilenecek, ayrıca 42 ayrı noktaya da 340 adet yeni yönlendirme tabelası k

GÜNDEM 9.12.2020 16:50:00 0
Edirne

Edirne Valiliği ve Edirne Belediyesi tarafından, şehir merkezindeki yönlendirme tabelaları ile ilgili çalışma başlatıldı.

 

ETÜT ÇALIŞMASI YAPILDI 

 

Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın görüşmesi neticesinde kentteki yönlendirme tabelalarının bakımı ve yenilenmesi ile ilgili çalışma başlatıldı. Bu kapsamda Edirne şehir girişinden Kapıkule’ye kadar olan alandaki tüm tabelalar ile ilgili etüt çalışması yapılarak mevcut durum tespit edildi. Edirne Belediyesi bu kapsamda mevcut 337 yönlendirme tabelasının yenilenmesi için çalışma başlattı. Edirne Valiliği de yönlendirme tabelası olmayan yerler konusunda 340 adet yeni tabela hazırlattı.

 

MONTAJ ÇALIŞMALARI BAŞLADI

 

Şehir genelindeki başta tarihi ve kültürel mekânlar olmak üzere belirlenen yerlere tabelaların montajına önceki gün başlandı. Edirne Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen montaj çalışması yaklaşık 20 gün sürecek. Bu kapsamda mevcut 337 adet yön tabelası yenilenecek, ayrıca Edirne Valiliği tarafından yaptırılan ve tabela olmayan 42 noktaya da toplam 340 adet yeni yön tabelası takılacak.

 

Haber / Buse SERİN