Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması hedefleniyor

Yaya Öncelikli Trafik Yılı etkinlikleri kapsamında vatandaşlarda farkındalık oluşması, trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması ve yaya geçitlerinin kullanımının yaygınlaştırılması

GÜNDEM 9.12.2020 11:54:00 0
Trafikte yaya önceliği bilincinin oluşturulması hedefleniyor

“Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın” sloganıyla hayat geçirilen proje uygulamasında Vali Bilgin vatandaşlara ve sürücülere bilgilendirmelerde bulunarak, broşür dağıttı.

 

FARKINDALIK ÇALIŞMALARI YAPILDI

 

Türkiye genelinde karayollarında trafik güvenliğini temin etmek ve trafik kazalarının meydana gelmesini engellemek amacıyla İçişleri Bakanlığı koordinesinde vatandaşlarda trafik güvenliği algısının yerleşmesi ve farkındalık oluşması için bilgilendirme ve denetim faaliyetlerine ağırlık verilmek suretiyle çalışmalar yapıldığını belirten Vali Bilgin, bu doğrultuda 2017 yılında İçişleri Bakanlığı tarafından "Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi" hazırlandığını belirtti.

 

“KAZALARIN EN AZA İNDİRİLMESİ İÇİN PROJELER YÜRÜTÜLDÜ”

 

Vali Bilgin, “Trafik Güvenliği Uygulama Politika Belgesi ile mevcut durum analizi yapılmak suretiyle, etkili yerinde denetim, kaza sonrası müdahalede reaksiyon sürelerinin azaltılması, personel eğitimi, destek ve kapasitenin artırılması, kazaların en aza indirilmesi için projeler yürütüldü. Trafik kazalarının en aza indirilmesi amacıyla; ‘Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın’, ‘Yaya Güvenliğinin Nöbetçisiyiz’, ‘Yaya Geçidi Nöbeti’, ‘Evimdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda’, ‘Trafikte Her Yıl Daha İyiye’ projelerinin hayata geçirildi. Vatandaşlarımızda farkındalık oluşturmak suretiyle trafik güvenliği farkındalığı için çalışmalar yapıldı ve yapılmaya devam etmektedir” dedi.

 

PROJENİN AMACI

 

Bu kapsamda 2019 yılının "Yaya öncelikli Trafik Yılı" olarak ilan edildiğini ve 2020 yılında da proje uygulamasının devam ettiğini kaydeden Vali Bilgin, “Öncelik Hayatın, Öncelik Yayanın" sloganı ile sürücülerin yaya ve okul geçitleri öncesinde dikkatlerini en üst düzeye çıkarmak suretiyle yavaşlamalarını ve yayalara ilk geçiş hakkını vermeleri amacıyla bilgilendirme ve bilinçlendirme çalışmaları ile yaya önceliği algısının sürücülerde oluşturulması hedeflenmektedir” ifadelerini kullandı.

 

Haber / Yener AKBABA