Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Kapaklı Belediye Meclisi, 2020 yılının son toplantısını bugün saat 14.00'da yaptı. Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi'nde yapılan toplan

GÜNDEM 7.12.2020 18:12:00 0
Meclis, komisyon raporlarını görüştü

 

Açılış ve yoklamanın ardından komisyon raporlarının görüşülmesine geçildi. Tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak iki mühendisin aylık çalışma ücreti Plan ve Bütçe Komisyonu’nun raporu doğrultusunda oy birliğiyle karara bağlanırken, toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise Cumhuriyet Mahallesi 209 ada 3 numaralı parselin doğusunda kalan tapuda tescilsiz alanın Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından herhangi bir inşaat ve proje başlayıncaya kadar Kapaklı Belediyesi tarafından park olarak düzenlenmek üzere kullanım hakkının devir alınması ve devir işlemleri için Büyükşehir Belediyesi ile protokol imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü.

 

“DÜĞÜNLERDEN DOLAYI ŞİKAYETLER OLUYOR”

 

Konuyla ilgili meclisi bilendiren Başkan Çetin “Bu bölgeyi vatandaşlarımız uzun zamandır düğün ve merasim yapmak için kullanıyor. Ancak bölgenin civar binalarından da düğünlerden dolayı rahatsızlıklar dile getiriliyor. Biz bir taraftan sosyal bir ihtiyacı karşılayalım istiyoruz ama bir taraftan da şikayetlerin de kaldırılması için bir proje ortaya koymak niyetindeyiz. Bu alanın kullanımıyla alakalı önerisi olan varsa, Etüd Proje Müdürlüğümüze ya da bizzat gelerek fikir vererek düşüncelerini aktarırlarsa burada farklı bir projesi hayata geçirme arzusundayız” dedi.

 

“KAPAKLI’NIN SOSYAL HARİTASINI ÇIKARTALIM”

 

İlgili gündem maddesinin oy birliğiyle karara bağlanmasının ardından Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne ait teşkilat yapısı, görev, yetki ve sorumluluk ile çalışma usul ve esasları hakkındaki yönetmeliğe ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu görüşüldü. Konuyla ilgili  konuşan Başkan Çetin, “Çok önemsediğimi, çok önemli ihtiyacı kapatacak olan bir projeyi sizlerle birlikte hayata geçireceğiz. Çevrenizde bildiğiniz, tanıdığınız ne kadar ihtiyaç sahibi aile varsa iletişim bilgilerini bizlere iletin. Sağlıklı işleyen bir yapıyı ortaya koyalım ve ihtiyaç sahiplerine ulaşalım istiyoruz” dedi. Bu birimin önemli bir birim olduğunu belirten Çetin, “Bundan sonra tüm yardımlar kayıtlı ve sistematik bir şekilde yürütülecek. Bunda da hepinizin desteğine ihtiyacımız var. İlçemizin sosyal haritasını çıkaralım. Sokak sokak, bina bina ihtiyaç sahiplerini belirleyelim istiyoruz. Zor durumda olan ailelerin sayısı oldukça fazla. İnşallah bu yapıyla beraber bu yaraya bir nebze merhem olacağız düşüncesindeyim” dedi.

 

ŞEHİDİN İSMİ KAPAKLI’DA YAŞATILACAK

 

İlgili komisyon raporunun oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından Fatih Mahallesi 109’uncu caddenin isminin Kapaklı’nın hayırseverlerinden Nadir Tütüncü olarak değiştirilmesine ilişkin İmar Komisyonu raporu da oy birliğiyle kabul edildi. Toplantının son gündem maddesinde de Suriye’nin İdlib kentinde hava saldırısına şehit olan Şükrü Elibol’un isminin Cumhuriyet Mahallesi Şair Sokak ve Kılıç Sokak arasında bulunan isimsiz parka verilmesine ilişkin İmar Komisyonu raporu görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Toplantıda konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Gazimiz Tarık Cür kardeşimizin kampanyasını daha aktif etmemiz için bir sosyal paylaşım yapmanızı rica ediyorum. Bütün meclis üyelerimizin katılacağı bir video klip çekeceğiz. İlçemizin, bölgemizin, ülkemizin gururu olan bu kardeşimiz için karınca kararınca yuvasına destek vermeliyiz. Bu konuda öncülük yaparsak, konu üzerinde hassasiyetli durursak daha fazla katlı olacağını düşünüyorum” dedi.

 

“YILIN SON TOPLANTISINI YAPTIK”

 

2020 yılının son toplantısını yaptıklarını söyleyen Çetin “Umarım 2021 yılı hepimiz için, dünya için, ülkemiz için, ilçemiz için, bölgemiz için daha güzel sağlıklı günler getirir. Korona illetinden biran önce kurtuluruz ve hizmetlerimizi de hep beraber yapmaya devam ederiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU