"Cinayet ve şiddet hiçbir şekilde kabul edilemez"

Edirne Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı, Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Gürkan, "Gerekçesi ne olursu olsun bir insanın başka bir insanı öld

GÜNDEM 6.12.2020 14:20:00 0

1934’te Türk kadınına dünyada birçok ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı verilişinin 86. yıldönümünü kutlayan Gürkan, “Bu vesile ile başta Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu vatan için canını vermiş bütün şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ruhları şad olsun” dedi.

 

“KADINA ŞİDDETİ LANETLİYORUZ”

 

 Kadın cinayetlerine de değinen Gürkan, “En son geçtiğimiz hafta içerisinde de maalesef Edirne’de bir kadın cinayetine hepimiz tanık olduk. Gerekçesi ne olursu olsun bir insanın başka bir insanı öldürmesi, bir insanın başka bir insana şiddet ve tacizde bulunması hiçbir şekilde kabul edilemez. Cinsiyetler farklı olabilir. Hepimiz bir millete ve bir cinsiyete mensubuz. Kadına şiddeti, tacizi, cinayeti, tecavüzü; çocuklar için de aynı şekilde, kim yapıyorsa yapsın, nereden olursa olsun, hangi inançtan, hangi etnik kökenden, hangi siyasi görüşten olursa olsun hepsini lanetliyoruz. Çalıştığı işyerinde katledilen, öldürülen Nilay Karaarslan kardeşimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyorum. 2 evladı kaldı geriye, Nilay’in anne ve babası tarafından bakılıyor, sahip çıkılıyor. Biz de kadın meclis üyelerimiz ile Edirne Belediyesi olarak bu anlamda üzerimize düşeni yapmayı buradan ilan ediyorum. Tamamıyla o ailenin yanında olacağız” dedi.   

             

MASKE, MESAFE VE TEMİZLİK

 

 Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüsü ile ilgili de tüm Edirne halkını bir kez daha uyararak, tedbirlere uymalarını isteyen Gürkan, “Vaka sayıları tüm Türkiye’de olduğu gibi Edirne’de de artarak devam ettiğini belirten Gürkan, “Belediyemizde de testleri pozitif çıkan arkadaşlarımız var. Bunun hizmetlere yansımadan atlatılması için arkadaşlarım bütün önlemleri, tedbirleri alıyorlar. 9 Mart tarihinde bu yana da Edirne Valimiz Ekrem Canalp başkanlığında bütün çalışmaları yaptık, yaklaşık 9 aydır kesintisiz olarak da yapmaya devam ediyoruz. Kurmuş olduğumuz ekipler hiç ara vermeden bugüne kadar devam etti, devam ediyor. Aşı ile ilgili olumlu gelişmeler var. İnşallah insanlık bu illetten bir önce kurtulur. Ama bu noktada her yerde olduğu gibi esnaflarımızda, vatandaşlarımızda çok ciddi sıkıntılar var. Ama kuşkusuz sağlık her şeyin önünde. Biz 10 aydır sürdürdüğümüz tüm bu çalışmaları sürdürmeye devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın 3 temel kurala temizlik, maske ve mesafeye mutlak suretle uyması gerekiyor” diye konuştu. Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda toplam 9 madde görüşülerek karara bağlandı.

 

Haber / Buse SERİN