Çetin: Olmazları olur hale getirmek için mücadele edeceğiz

Aralık ayı olağan meclis toplantısında çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgi veren Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, değişen ve gelişen Kapaklı'da tüm olumsuzluklara rağmen olmazl

GÜNDEM 2.12.2020 18:06:00 0
Çetin: Olmazları olur hale getirmek için mücadele edeceğiz

Kapaklı Belediye Meclisi’nin Aralık Ayı Olağan Toplantısı’nın ilk oturumu bugün saat 14.00’da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yapıldı.

 

“2020 ZOR BİR YIL OLDU”

 

Toplantının açılışında konuşan Belediye Başkanı Mustafa Çetin, çalışmalarla ilgili meclis üyelerine bilgi verdi. 2020 yılının zor bir yıl olduğunu söyleyen Çetin, “Tüm dünyayı etkileyen pandemi dönemi ülkemizi ve ilçemizi bir çok sıkıntıya maruz bıraktı. Tüm olumsuzluklara rağmen belediyemizin bütün personeli, meclis üyelerimizle Kapaklı’nın hizmetlerini hayata geçirmeye çalıştık. Halkımız çok daha fazlasını ve iyisini hak ediyor” dedi. 2023’e kadar Kapaklı’da özlenen ve beklenen, ilçeye değer katan projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyleyen Çetin, “İnşallah 2021 yılı rahatsızlığın, hastalığın son bulacağı bir yıl olur, çok daha aktif yoğun hizmetleri hayata geçirmeye gayret ederiz.  Ekonomik şartlar bizim gerçekten hizmetleri ortaya koymak için belimizi büküyor. Buna rağmen gayet iyi bir çaba ortaya koyduk. Pandemi ile birlikte hiç hesapta olmayan maliyetler oluştu” dedi.

 

“SOSYAL BELEDİYECİLİK ÖRNEĞİ ORTAYA KOYACAĞIZ”

 

Mart ayından itibaren yaşanılan olumsuz tabloda belediye olarak bir şeyi çok net gördüklerini kaydeden Çetin “Halkın temel ihtiyaçlarını karşılayacak sosyal birimin yetersiz olduğunu gördük. Sosyal ihtiyaçların planlı ve düzenli şekilde yürütülmesi için yeni bir müdürlük kurduk. 2021 yılında bu birim faaliyete geçtiğinde Kapaklı’da en azından nüfusun 10’unun temel ihtiyaçlarını gidermek için bir organizasyon olacak. 2021 itibariyle evde aç vatandaş kalmayacak, üşüyen çocuklar olmayacak, evde temizliğini bekleyen vatandaşların ihtiyaçlarını gidereceğiz. Sosyal belediyeciliğin örneklerini ortaya koyacağız” dedi. İhtiyaç sahiplerinin tespitinde meclis üyelerine, siyasi parti temsilcilerine de ihtiyaçlarının olacağını kaydeden Çetin, Kapaklı’daki ihtiyaç sahiplerinin belediyeye bildirilmesi konusunda destek istedi.

 

 

 

“OLMAZLARI OLUR HALE GETİRMEK İÇİN MÜCADELE EDECEĞİZ”

 

Değişen ve gelişen Kapaklı’da tüm olumsuzluklara rağmen olmazları olur hale getirmek için mücadele edeceklerini kaydeden Çetin, “Halkın beklediği hizmetleri yerine getirmeye devam edeceğiz.  Gece gündüz Kapaklı için çalışıyoruz. Bu akşam da Ankara’ya gidip temaslarda bulunacağım. Kapaklı’ya bir toplu iğne getirmek için mücadele edeceğim” diye konuştu.

 

 

GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Başkan Çetin’in konuşmasının ardından toplantıya geçildi. Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan toplantıya Halil İbrahim Erkan, Nalan Çolak ve Adem Sekmen dışındaki tüm meclis üyeleri eksiksiz katıldı. Toplantıda 2 adet ek gündem maddesi de gündeme alındı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından toplantıda ilk olarak Pınarça Mahallesi 144 ada 14 parselde bulunan 27,15 metrekarelik belediye hissesinin hissedarına satılması konusu görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

 

 

EK BÜTÇE TALEBİ KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Emlak İstimlak Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü ve Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne ek bütçesi yapılması konusunun Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından Kapaklı Belediyesi Disiplin Amirleri Yönetmeliği konulu yazı görüşülerek oy birliğiyle kabul edildi. Boş Kadro Değişikliği konulu yazının oy birliğiyle karara bağlanmasının ardından tam zamanlı sözleşmeli personel olarak çalıştırılacak 2 adet mühendisin aylık çalışma ücretlerinin belirlenmesi konusu yazı görüşülerek Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi.

 

BELEDİYEYE ARAÇ HİBE EDİLDİ

 

Daha önce yer altı katlı otopark yapılmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edilen Cumhuriyet Mahallesi, 209 ada 3 numaralı parselin doğusunda kalan tapudaki tescilsiz alanın, Kapaklı Belediyesi tarafından park (yeşil alan) olarak düzenlemek üzere kullanım hakkının Kapaklı Belediyesi’ne verilmesi, Kapaklı Belediyesi ile Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi arasında protokol yapılması konulu yazının Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edilmesinin ardından Tekirdağ Orman İşletme Müdürlüğü tarafından hibe edilecek araç için yetkilendirme konulu yazı görüşülerek, aracın hibe olarak alınması, tescil için gerekli evrakları imzalamak üzere Belediye Başkanına yetki verilmesi oy birliği ile kabul edildi.

 

ÖDENEK AKTARIMI KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ

 

Kapaklı Belediyesi Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü Teşkilat Yapısı, Görev yetki ve sorumluluk ve Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğin Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edilmesinin ardından Temizlik işleri Müdürlüğü’ne bütçe tertibi açılması ve bu tertibe ödenek aktarılması konulu yazı da Plan ve Bütçe Komisyonu’na havale edildi. Suriye’nin İdlib kentinde şehit düşen Şükrü Elibol isminin Kapaklı’da yeni yapılan parklardan birine verilmesi talebinin İmar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından İnönü Mahallesi 2149 ada 1 parselde bulunan 1.47 metrekarelik belediye hissesinin satışının oy birliği ile kabul edilmesinin ardından, yeni kullanıma açılan Fatih Mahallesi 109’uncu caddenin isminin Nadir Tütüncü olarak değiştirilmesi talebi de İmar Komisyonu’na havale edildi.

 

 

KOMİSYON RAPORLARI GÖRÜŞÜLDÜ

 

Gündem maddelerinin karara bağlanmasının ardından ara komisyon yapılarak toplantının 2’nci ve 9’uncu maddeleri Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından görüşüldü. Ara komisyonun ardından komisyon kararları meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısının 2’nci oturumu 7 Aralık Pazartesi günü saat 14.00’da yapılacak.

 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU