Sokak mobilyalarını lise öğrencileri üretecek

Keşan Belediyesi ile Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı Keşan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi arasında kent mobilyalarının üretimine yönelik önceki gün protokol imzalandı. Prot

GÜNDEM 2.12.2020 11:54:00 0
Sokak mobilyalarını lise öğrencileri üretecek

 

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, şehir mobilyalarının üretimine yönelik olarak okul yönetimi ile bir araya geldiklerini kaydederek, “Okulumuz ile işbirliğinde çalışarak 450 ünitelik üretim sağlayacağız. 100 adet motifli bank, 200 adet bahçe bank 150 adet de piknik masası üretmek üzere protokol imzalıyoruz. Okulumuzda banklarımızın her detayı üretilecek. Banklarımızda Selçuklu motifleri yer alacak” ifadelerini kullandı.

 

 

“FEN İŞLERİ MÜDÜRLÜĞÜMÜZ TAM DESTEK VERİYOR”

 

Helvacıoğlu, sokak mobilyalarının Keşan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi’nde üretilmesinin büyük artılarının olduğuna dikkat çekerek, “Öğrencilerimiz burada protokol kapsamında çalışacak. Üretilen mobilyalar hem çok dayanıklı oluyor hem de yüzde 100 tasarruf ediyoruz. Üretilen mobilyaları; parklarımızda, yeni yaptığımız caddelerimizde kullanacağız. Fen İşleri Müdürlüğümüz de bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor, okulumuz da bu protokol kapsamında belediyemize tam destek veriyor” dedi. 

 

 

“ÇOK DAYANIKLI BİR ÜRETİM SÖZ KONUSU”

 

“Bu protokolden hem belediyemiz kazanacak hem de öğrencilerimiz eğitimlerine devam ederken para kazanacak” diyen Helvacıoğlu, “Bu iki taraf içinde çok önemli kazanç. Öğrencilerimiz bir işyerinde çalışıyormuş gibi maaş alacak. Çok dayanıklı bir üretim söz konusu. Öğrencilerimiz özenle bir üretim gerçekleştiriyor.  Tabiri caizse 2 liralık işi okulumuzda 1 liraya yaptırıyoruz. Sağlıklı günlerde bu ürünlerimizi birlikte kullanacağız” ifadelerini kullandı.

 

 

PROTOKOL İMZALANDI

 

Keşan Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi Müdürü Tolgan Anbarlı da, protokolün imzalanmasında destek olan Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu ve Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz’a teşekkür ederek, öğrencilerin protokol kapsamında yapacakları işlerde büyük tecrübe kazanacağını dile getirdi. Konuşmalarının ardından protokol imzalandı.

 

Haber / Yener AKBABA